14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

Sanitat prepara 6 punts de vacunació per a immunitzar a la població de la Safor

 

– S’ha remés un protocol d’actuació amb les condicions necessàries per a poder dur a terme la vacunació a tota la població

– Els municipis cediran espais específics i es comptarà amb equips especials de vacunació

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública està preparant a tots els Departaments de Salut per a coordinar el procés de vacunació massiva, de manera que comence a partir del pròxim mes d’abril.

Per a això, s’ha remés a les gerències dels departaments un protocol d’actuació en el qual s’expliquen les condicions que han de complir, tant els espais que albergaran els circuits de vacunació, com els criteris assistencials quant als equips de vacunació específics i la preparació dels materials necessaris per a poder dur-ho a terme.

En aquest sentit, la previsió és realitzar una mitjana de 400.000 vacunacions setmanals en la Comunitat Valenciana. Per a això, s’han establit tres tipus de demarcacions per a reagrupar als municipis en funció del número de població i tenint en compte el nombre de sessions que ha de realitzar cada equip de vacunació específic per a arribar a tota la població diana.

Així, en els municipis de menys de 10.000 habitants, el punt de vacunació se situarà al costat d’un centre de salut o en locals municipals. En els municipis de 10.000 a 50.000 habitants, la ubicació serà en locals municipals definits pel departament de salut.

A més, els espais de vacunació han d’estar situats el més pròxim possible als nuclis de població i han de ser accessibles mitjançant vehicles particulars i transport públic, així com reunir les condicions adequades per a establir els circuits d’entrada i eixida.

Cal assenyalar que la Conselleria de Sanitat ha establit un protocol tenint en compte la necessitat de dur a terme un procés de vacunació efectiu, àgil i equitatiu. I al seu torn, es té en compte la necessitat de continuar amb l’assistència sanitària habitual dels centres sanitaris. Per això, en els centres de salut es vacuna a la població vulnerable, i per a la població general, s’han establit aquests espais de vacunació específics.

Equips de professionals per a la vacunació massiva

Un altre dels criteris contemplats en el protocol és la dotació de recursos humans per a poder dur a terme la vacunació massiva, per la qual cosa es crearan equips de vacunació específics, que coordinaran tot el procés de vacunació des de l’arribada del pacient fins que és vacunat.

Aquests equips estaran formats per dues infermeres, un administratiu, personal facultatiu, auxiliars d’infermeria, així com zeladors i personal de seguretat.

A més, en els punts de vacunació s’establiran àrees diferenciades habilitant un circuit unidireccional amb la finalitat de mantindre la distància de seguretat i establir les mesures preventives, des que arriba el pacient fins que passa a la sala postvacunació en la qual ha de romandre almenys 15 minuts per si hi haguera alguna reacció adversa.

En definitiva, tot el procés de vacunació s’ha dissenyat amb la finalitat d’administrar les vacunes a la major quantitat de població indicada, i en el menor temps possible.

Punts de vacunació establits

Els punts de vacunació a la Safor són:

Menys de 10.000 habitants: Vilallonga, Grau de Gandia, Tavernes de la Valldigna, Oliva, Bellreguard.

De 10.000 a 50.000 habitants: Gandia.

.

Articles relacionats