21 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

Sanitat obri la Unitat de Conductes Addictives a l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia

• Les sis consultes de medicina, psicologia i infermeria es traslladen del centre de Corea a la planta baixa de l’edifici del nou centre de salut

• La pròxima fase comprendrà el trasllat de l’àrea ambulatòria de Salut Mental des de l’Hospital Universitari Francesc de Borja

La Conselleria de Sanitat obri la Unitat de Conductes Addictives (UCA) en l’Espai Sanitari Roís de Corella de Gandia, continuant amb l’obertura progressiva del complex sanitari, situat en el solar de l’antic hospital.

El trasllat es produeix des del centre de salut de Corea-Gandia fins a la planta baixa de l’edifici del centre de salut integrat de l’Espai Sanitari, on la unitat compta amb dos consultes mèdiques, dos de psicologia i dos d’infermeria, un despatx de suport administratiu, una sala de teràpia de grup i una altra sala de dispensació de medicació.

La Unitat de Conductes Addictives de Gandia pertany a la xarxa de centres sanitaris ambulatoris de la Generalitat Valenciana especialitzats en el tractament integral de les persones amb trastorns addictius.

Este trasllat també suposarà una reestructuració dels espais del centre de salut de Corea, que amb l’eixida de la Unitat de Consultes Addictives, recupera estos espais i amb això pot ampliar les consultes d’infermeria i medicina de família i modificar així els circuits de treball per a guanyar en eficiència i oferir una major qualitat assistencial als pacients.

La Conselleria de Sanitat va iniciar l’activitat de l’Espai Sanitari Roís de Corella el 29 de febrer després del trasllat del Centre de Salut Pública de Gandia al nou complex.

Esta nova infraestructura sanitària, que consta de tres edificis, alberga el Centre de Salut Pública i l’Escola de Salut; l’àrea de Salut Mental ambulatòria i Rehabilitació, i un Centre de Salut Integrat, així com la Plaça de la Salut i un aparcament subterrani per a treballadors.

Amb el trasllat primer del Centre de Salut Pública i ara de la Unitat de Conductes Addictives s’avança en el procés de muntatge i instal·lació d’equipament de cada dependència, que s’anirà realitzant per fases i culminaran, previsiblement, abans de l’estiu.

Així, la primera fase va comprendre la ubicació del Centre de Salut Pública en un dels edificis de quatre plantes. Ara es trasllada la Unitat de Conductes Addictives a la planta baixa de l’edifici del Centre de Salut Integrat i a continuació, es traslladarà l’àrea de Salut Mental Ambulatòria i de Rehabilitació a l’edifici central, que consta de tres plantes.

En l’última fase s’instal·larà la totalitat de les dependències del Centre Sanitari Integrat, que inclou un punt d’atenció continuada i ocuparà l’altre edifici de quatre plantes.

Articles relacionats