23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

Sanitat insta que les persones que no puguen acudir a la cita de vacunació avisen al seu centre de salut

– Sanitat insta les persones que no puguen acudir a la cita de vacunació al fet que ho comuniquen en el seu centre de salut per a tornar a convocar-les

– La conselleria ha dissenyat un protocol per a mantindre el ritme d’immunització sense que els/les pacients renuncien a les seues vacances

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té preparat un protocol per a mantindre el ritme de les vacunacions sense que els/les pacients renuncien a les seues vacances ni que hagen de refer tots els seus plans estivals en l’últim minut.

Així, si qualsevol persona rep el missatge de text amb la cita i està de vacances o bé no podrà assistir a l’hora convinguda per qualsevol motiu de causa major, pot avisar al seu centre de salut perquè l’esborren de la llista i que un altre/a pacient puga ser citat/a en el seu lloc.

Quan el/la interessat/a notifica que no podrà assistir a la cita, el torn passa a la següent persona del llistat de vacunació. Ara bé, quan totes les persones del grup al qual pertany la persona que ha rebutjat la cita estiguen vacunades, Sanitat tornarà a cridar a aquelles altres que no van poder assistir per a oferir-los una nova cita.

“L’objectiu és aconseguir la vacunació del màxim de persones en el menor temps possible, però sempre respectant els temps i situacions de cadascun/a”, explica el cap del Servei de Promoció de Salut en Conselleria de Sanitat, José Antonio Lluch.

El sistema ja s’aplica en les franges d’edat de 60-65 i 70-74 anys als qui no van assistir per incompatibilitat o no van voler vacunar-se i han canviat d’opinió.

Articles relacionats