15 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Sanitat anuncia que es podran realitzar els actes populars fallers

– Els actes populars es faran sota estrictes mesures de seguretat sanitària 27/08/2021

– Durant les celebracions d’esdeveniments populars o similars serà obligatori l’ús de la màscara en tot moment, fins i tot a l’aire lliure

– No es podran realitzar revetles, discomòbils, karaokes i similars

– Al marge d’aquesta modificació es mantenen totes les mesures vigents aprovades a mitjan agost

– Barceló: “Els esdeveniments populars no poden celebrar-se com estem acostumats. Ja tindrem temps per a això”

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre la situació actual de la pandèmia per coronavirus en la Comunitat Valenciana i sobre les mesures preventives durant la celebració d’esdeveniments populars.

Durant la seua compareixença, Barceló ha assenyalat que “realitzarem una modificació puntual i molt específica de l’última resolució publicada per Sanitat el passat 14 d’agost”. Aquesta modificació afecta principalment a aquelles mesures relatives a les celebracions, els esdeveniments o concentracions de persones.

Per tant, Barceló ha anunciat que “es podran realitzar celebracions populars, desfilades, espectacles itinerants o similars en la Comunitat Valenciana sempre que es complisquen de manera estricta una sèrie de condicions de seguretat sanitària, que en breu seran publicades en el DOGV”.

Principalment, la consellera de Sanitat ha manifestat que “durant les celebracions d’esdeveniments populars o similars serà obligatori l’ús de la màscara en tot moment, fins i tot a l’aire lliure”.

A més, la distància interpersonal de seguretat en activitats estàtiques ha de garantir una distància d’1,5 metres i les itinerants hauran de realitzar-se evitant qualsevol mena d’aglomeració. Per això, els itineraris tradicionals hauran de modificar-se en cas de no garantir la seguretat sanitària de l’acte.

Així mateix, la consellera ha remarcat que “no es podran realitzar revetles, discomòbils, karaokes i similars, i tampoc es permet el ball, ni en exteriors ni en interiors”.

En aquest sentit, Barceló ha assenyalat que “en aquests moments, en la Comunitat Valenciana anem pel bon camí en la lluita contra la pandèmia i la vacunació avança a bon ritme, però no podem relaxar-nos gens ni mica”.

Mesures vigents

Cal assenyalar que, en aquests moments, al marge de les modificacions anunciades per la consellera de Sanitat continuen vigents totes les restriccions contemplades en l’última resolució de mesures generals, així com les incorporades en ser avalades pel TSJ de limitar a 10 el numere de persones que poden reunir-se i la mobilitat nocturna en 68 municipis.

Quant a l’àmbit de l’hostaleria, cal recordar que el tancament està establit a les 00.30 de la matinada i que el nombre màxim de persones per taula és de 6 a l’interior i 10 persones a la terrassa. En aquest sentit, Barceló ha indicat que “qualsevol activitat assimilable a la d’hostaleria i restauració, que es realitze per part d’entitats festeres, ha de complir escrupolosament amb la normativa vigent per al sector”.

Actualment, en interiors l’aforament en aquests casos és del 50% amb una distància mínima entre taules de dos metres, i del 100% en terrasses amb una distància d’1,5 metres.

Per això, la consellera ha volgut realitzar una crida a la prudència i a la responsabilitat, “la pandèmia no ha acabat i hem d’actuar amb sentit comú i amb responsabilitat, per la qual cosa els esdeveniments populars no han de realitzar-se com estem acostumats, i tampoc les festes falleres. Ja tindrem temps per a això”.

Situació epidemiològica de la Comunitat Valenciana

Durant la seua intervenció, Barceló ha recordat que el mes de maig passat es va celebrar una reunió amb els representants de les entitats festeres per a comunicar que, en funció de la situació epidemiològica del moment, a partir de l’1 de setembre es podria fer esdeveniments populars o activitat fallera.

A més, a partir de setembre s’ha incrementat considerablement el número de població vacunada. En aquests moments un 87,1% de la població a vacunar està immunitzada amb una dosi i el 74,8% té la pauta completa. A més, el 94,7% de la població de més de 40 anys té almenys una dosi i el 92,3% compta amb la cobertura completa, per damunt de la mitjana d’Espanya.

Quant a la Incidència Acumulada en els últims 14 dies, de 221 casos, la Comunitat Valenciana es troba 55 punts per davall de la mitjana d’Espanya i solament dues comunitats autònomes (Astúries i Canàries) tenen una incidència inferior.

Segons ha manifestat la consellera “les dades són positives” però ha insistit que “hem de continuar sent molt prudents, ja que no podem oblidar que en aquests moments la variant Delta, que té una capacitat de transmissió molt més elevada que les anteriors, és àmpliament predominant en la Comunitat Valenciana fins al punt que és la responsable del 95% dels contagis”.

Finalment, la consellera ha recordat que “el pròxim 8 de setembre els escolars tornen al col·legi, per la qual cosa encara hem d’extremar la prudència, ja que hem de protegir-nos per a protegir els més xicotets”.

I ha afegit que “depén de tots nosaltres que l’esforç que estem realitzant i que es tradueix en la millora de la situació, es mantinga per a posar fre a aquest virus que ens ha canviat la vida”.

Articles relacionats