Salut pública instrueix als ajuntaments de la Safor sobre els requisits per als mercadets

El centre de Salut Pública de Gandia s’ha reunit amb representants dels municipis del departament de salut per a presentar els requisits que han de complir els llocs ambulants en les fires, mercats ambulants, ‘porrats’ i altres esdeveniments en els quals existisca manipulació i venda de productes alimentaris.
Es tracta de la guia de pràctiques correctes d’higiene per a la venda i preparació d’aliments en mercats no sedentaris que han elaborat de forma conjunta la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la direcció general de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i que ja és aplicable.
En aquest sentit, els consistoris han de facilitar, en la mesura d’allò possible, un emplaçament adequat per a aquests esdeveniments, que evite contaminacions, així com contenidors de residus i condícies pròximes adequades; la cessió de presa d’aigua i d’electricitat; la senyalització, dimensions i espai entre els llocs, i el fet d’informar de tot açò als venedors.
També han d’informar-los sobre els requisits higiènic-sanitaris i documentals que exigeix aquesta guia sobre la base de la normativa establida. A més, els ajuntaments es comprometen a comunicar al centre de Salut Pública de Gandia les dates dels esdeveniments en els quals hi haja venda d’aliments, per al seu control pels inspectors de seguretat alimentària.
Per la seua banda, els venedors hauran d’aplicar la guia atenent a les especificacions segons el tipus de producte que manipulen: fruites i verdures; fruita seca i llegums; adobats; ous; caragols; salmorres; productes làctics; carn; peix; pa, brioixeria i pastisseria; torrons i xocolates; caramels i llaminadures; menjars preparats, i orxates i gelats.
La guia es pot consultar i descarregar en la pàgina web de la direcció general de Salut Pública de la Conselleria.

Et Pot Interessar