24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

Salut Mental atén un centenar de professionals de l’àrea de Gandia pels efectes de la pandèmia

• El Grup de Suport Psicosocial ha acompanyat des de març de 2020 als treballadors per a afrontar situacions d’estrés

• Els canals de comunicació posats en marxa des del confinament han registrat més de 7.000 visites

El Grup de Suport Psicosocial que els equips de Salut Mental del departament de salut de Gandia van posar en marxa amb l’inici de la pandèmia ha atés un centenar de professionals sanitaris.

Amb això, s’ha donat suport a pacients, familiars i, de manera especial, a professionals de la salut, seguint el model de treball habitual en situacions d’emergència sociosanitària.

Així, el principal objectiu ha sigut acompanyar-los en aquest procés individual i col·lectiu, escoltar-los, ajudar-los a afrontar el que estava succeint, comprendre com es reacciona davant l’estrés i donar sentit a aquesta experiència per a eixir reforçats de la mateixa com a professionals i com a persones.

D’altra banda, el servei ha registrat més de 7.000 visites en els diferents canals de difusió impulsats per aquest grup de suport: blog, Facebook, canal de Youtube i llista de distribució de Telegram.

En el Grup de Suport Psicosocial s’han involucrat una quinzena de professionals de diferents categories: tècniques en cures auxiliars d’infermeria, treballadores socials, terapeutes ocupacionals, infermeres, psiquiatres i psicòlegs.

En una primera etapa, al llarg de 2020, l’activitat del grup es va desenvolupar en diferents modalitats de suport individual: detecció precoç, atenció urgent presencial, suport psicosocial telefònic i mitjançant videotelefonades, blog d’autocures, etcètera.

En la segona etapa, a partir de gener de 2021, es va incorporar una nova línia d’intervenció orientada a donar suport especial a aquelles unitats que treballen en condicions de major estrés, com és el cas d’Urgències.

A més, es va crear un nou canal de cures a través de Telegram, oferint un entrenament en maneig de l’estrés autoaplicat per a respondre a les necessitats dels companys de l’hospital Francesc de Borja durant la pandèmia.

Finalment, a principis de març es va posar en marxa un espai en línia en directe on es van utilitzar tècniques de respiració profunda i relaxació, així com una intervenció focalitzada a donar suport al treball de les UCIs.

Articles relacionats