22.1 C
Gandia
Divendres, 31 març, 2023

Saforíssims organitza una marató literària a la Biblioteca Central de Gandia

El pati interior de la Biblioteca Central de Gandia (a la plaça Rei En Jaume I) acollirà, dissabte 22 de setembre, de 9h a 21h, Equinocci Literari, una jornada literària que es presenta com “la marató de Saforíssims”. Hi prendran part una trentena d’escriptors i escriptores, en una programació dinàmica que oferirà narrativa, sàtira, música, teatre, poesia… Dotze hores ininterrompudes de literatura en viu i en directe, amb una mostra de gèneres i estils diferents.

Hi participen Santiago Díaz, Maria Josep Escrivà, Isabel Canet i Irene Verdú, Rafa Gomar, Ferran Garcia-Oliver, Lluís Miret, Sico Fons, Rosa Sabater, Miquel Moiga, Josep Basset, Xema Balbastre, Jordi Puig, Àngels Moreno, Vicent Lloret, Joan Andreu Gascó, Gregori Royo, Raül Navarro, Juli Capilla i Mercè Climent. A més, les actuacions comptaran amb les col·laboracions de Puri Naya, Josep Vicent Cabrera, Pau i au, Marina Dénia, Ximo Vidal, Adriana Serlik, Marina Bordes, Elena Díaz, Salvador Minyana, Ignasi Fayos, Joan Grau i l’Escola Superior Politècnica de Gandia-UPV.

L’autor del cartell d’aquesta edició és el dissenyador gràfic Salva Vila Peiró (salvavipe94.wixsite.com/svpeiro). En l’activitat col·laboren l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i el Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals (CEIC) Alfons el Vell.

La programació:  

  • De 9:00 a 10:00. Trons i llufes: Despertada i esmorzaret literaris, amb estirabots de mides i intensitats variades (amb tabal, dolçaina, tamboret i megàfon).
  • De 10:00 a 12:15. El matí: autors i textos diversos i divergents.
  • De 12:15 a 13:00. És l’hora d’anar Al pati!: literatura i actuacions per a la gent menuda.
  • De 13:00 a 14:00 ens farem La dinadora: Textos satírics i feridors.
  • De 14:00 a 15:00, no ens aturem, però tenim Pa i lletra: gastronomia i literatura.
  • De 15:00 a 17:00, Café amb versos.
  • De 17:00 a 17:45. De nou Al pati!: Literatura i actuacions per a la gent menuda.
  • De 17:45 a 20:00. Tindrem La vesprada, completa, amb autors i textos diversos i divergents.

I, per tancar la marató, de 20:00 a 21:00, la Traca final i comiat: amb intervencions

Articles relacionats