19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Ròtova tornarà a espantar la por dels Espantacriatures a les rondalles d’Enric Valor

• Dimecres 27 d’octubre la ‘Festa Valor’ arriba al municipi i dissabte 30 d’octubre els Espantacriatures recorreran els carrers, junt amb els xiquets i xiquetes.

Ròtova se suma un any més a la campanya ‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’, i ho farà amb una programació que tindrà lloc del 25 al 30 d’octubre i que conté tallers, contacontes i una cercavila dels Espantacriatures.

Per començar la setmana, dilluns 25 d’octubre, a les 17.30 h, a la Biblioteca, tindrà lloc el taller “Decorem la Biblio”. Dimecres 27 d’octubre, a les 17.30 h, la ‘Festa Valor’ arriba a Ròtova: una trobada d’animació lectora, amb contacontes i la participació del públic, que podrà portar les rondalles preferides de l’autor de Castalla. Personatges com el ‘dimoni fumador’, el ‘gegant de romaní’, la ‘bruixa safranera’ o ‘Queixalets‘ formen part d’aquest imaginari.

Divendres 29 d’octubre, a les 17.30 h, a la plaça Major, tindrà lloc el contacontes de “La Maria no té por”, a càrrec de la companyia Disparatario. I dissabte 30 d’octubre, també a les 17.30 h, els Espantacriatures recorreran els carrers del poble en cercavila. Els xiquets i xiquetes els poden acompanyar amb les seues disfresses. I tot el món en tindrà, ja que, abans de l’arribada dels Espantacriatures, a partir de les 17.00 h, a la plaça Major tindrà lloc un taller de caretes. Per a més informació i inscripcions de les activitats de tota la setmana, la gent pot contactar amb cultura@rotova.es i al 678 62 15 92.

‘Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians’, la campanya amb la qual l’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia reivindica l’imaginari valencià de la por en acostar-se la festivitat de Tots els Sants, celebra enguany la seua sisena edició protagonitzada, en aquesta ocasió, per les rondalles de l’escriptor i gramàtic Enric Valor. El projecte, nascut en 2016 des del museu propietat de la Diputació de València, pretén donar visibilitat als monstres i a la rondallística valenciana.

Articles relacionats