12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Ròtova renova una part de la xarxa d’aigua potable del municipi

L’Ajuntament de Ròtova ha començat les obres de renovació de la vàlvula reguladora de pressió i les xarxes d’aigua potable dels carrers Assagador, Jaume I i Sant Vicent Ferrer de Ròtova. Les actuacions s’iniciaran pels dos primers.

El municipi ha rebut 89.000 euros de la Diputació de València per dur a terme el projecte; l’Ajuntament mateix finança el 10% del projecte i les obres seran realitzades per l’empresa Coprusa IC. Després de les obres, el rendiment hidràulic dels últims dotze mesos augmentarà del 74% a un 84.51% i es produirà un percentatge d’estalvi del 10.49% sobre un consum anual d’aigua de 122.943 m³.

Després d’una valoració, els tècnics municipals van coincidir en el mal estat de la xarxa d’aigua formada pels carrers esmentats. El tram de xarxa compta amb més de trenta anys d’antiguitat i està formada per canonades de fibrociment, material prohibit actualment per a la instal·lació. Així, la renovació de les xarxes d’abastiment suposen el canvi de les canonades, que comptabilitzen, des de 2018, un total de set fugues, i suposarà un estalvi global de 12.902 m³ anuals.

Per poder dur a terme les obres, Ròtova va aprovar un “Pla estratègic de Ròtova per a la gestió integral del cicle de l’aigua i l’estalvi hídric”.

Articles relacionats