7.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Ròtova rectifica i manté l’horari de l’Escoleta després d’anunciar una reducció

El govern municipal de Ròtova ha rectificat i ha anunciat mantindrà oberta l’Escoleta durant esta primera setmana d’abril, així com l’horari aprovat, de 08:00h a 13:00h i de 15:00h a 18:00h, menjador inclòs, després de tancar-la el dimarts 3 d’abril i anunciar una reducció d’horari com a resposta a l’obligació de retornar diners que s’havien cobrat de més.

L’Ajuntaent s’havia vist obligada per la Generalitat a retornar diners que estava cobrant de més als usuaris de l’Escoleta, i a canvi havia reduït l’horari.  Al llarg de tot el curs, pares i mares delx xiquets de l’escoleta de Ròtova han demanat al govern local del PP de Ròtova que aplicara bé el Bo Infantil, i que no cobrara de més per les places. Finalment, el passat mes de març Conselleria va instar l’Ajuntament de Ròtova a tornar a les famílies allò cobrat de més.  L’Ajuntament de Ròtova ha començat a tornar els diners cobrats de més, especialment a famílies amb baix nivell adquisitiu, que rebien una ajuda de Conselleria més alta. Això no obstant, com a reacció a esta situació, dissabte 31, les famílies van ser notificades que l’horari de l’Escoleta es reduïa i que la setmana següent l’Escoleta romandria tancada. No obstant, este mateix 3 d’abril ha rectificat. 

Respecte de la primera notificació, Compromís ha afirmat que no hi havia motius perquè es facen estos canvis d’horari. “No es pot notificar un canvi de hui per a demà”, apunten. Les condicions en què es dóna el servici s’estipulen a principi de curs, com diu la normativa interna de l’escoleta (perquè les famílies es planifiquen).
Des del Grup Municipal de Compromís han preguntat pels motius a la responsable d’Educació i estan esperant la resposta. “De mment només ens han informat d’una reunió en què es va prendre la decisió, sense més”. Cal tenir en compte que no s’ha aprovat per ple cap “canvi en la regulació del preu”. A més les condicions que regulen els Bons Infantils no impedeixen que es done l’horari aprovat pel ple municipalperquè les bases solament marquen un “mínims”.
A l’escrit, s’afirma que el Bo Infantil “no cobrix el període vacacional”. “El Bo és una ajuda directa a la família per a pagar el cost total de la plaça; i no tenen perquè barrejar-lo amb el servici que dóna l’escoleta i amb les decisions que prenen”, afirma Compromís, per a qui “la reacció és impròpia d’un govern, sense donar explicacions, de hui per a demà i com a resposta a la protesta davant d’un cobrament indegut. Fins ara solament s’havia demanat que es tornaren els diners cobrats de més per part de l’Ajuntament, per deixar les coses al seu lloc. El missatge que estan llançant és: ací no es protesta; i, si ho feu, ací teniu: l’horari retallat”.

 

Articles relacionats