Podem demana explicacions a PSPV i Compromís i Ciutadans reclama una comissió d’investigació

Podem ha demanat a les forces del Consell -PSPV i Compromís- una reunió per a saber «què ha ocorregut i quines mesures prendran» en relació amb el presumpte finançament irregular el 2007 del PSPV i Bloc, partit majoritari de la coalició, que s’investiga judicialment. A partir d’eixa trobada, la formació reclamarà les responsabilitats polítiques adients.

Així ho ha indicat el secretari general de Podem, Antonio Estañ, en roda de premsa, acompanyat per la secretària de Societat Civil de la formación, Pilar Lima, en què han considerat «greu» aquesta investigació.

Per a Estañ, aquestes informacions «preocupen pel fet en si i el que van significar en el seu moment i també per les conseqüències que tenen en el dia de hui».

Per açò, ha avançat que ha demanat una reunió a PSPV i Compromís per a conéixer de la seua part «totes aquestes informacions» i que els facen arribar «les mesures que estan prenent» per a, a partir d’ací, «exigir les responsabilitats polítiques pertinents».

«Després de 20 anys de govern del PP els valencians el 2015 van votar per un canvi que tenia a veure amb augmentar drets i lluitar contra la corrupció i, per tant, pensem que hem de ser els que hem protagonitzat eixe canvi els primers a donar exemple», ha remarcat Estañ, per a qui «allò fonamental és que aquesta situació s’aclarisca al més prompte possible» i poder així «seguir avançant en el que ha de ser la bandera d’aquest govern: augmentar els drets dels valencians».

Ha puntualitzat que eixa reunió seria diferent a una comissió de seguiment de l’Acord del Botànic perquè en la que ha sol·licitat «entrarien en un altre tipus de debats». «Açò és prou important com per a tindre una reunió al marge», ha indicat.

Insistit per si aquesta investigació posa en risc l’Acord del Botànic, Estañ ha remarcat que el que ha de distingir-los del PP són «les conseqüències de les pràctiques» i ha manifestat que no dubta que Compromís i PSPV faran «tot el seu treball» per a garantir que les responsabilitats «estan clares». En cas contrari, ha assenyalat, que haurien de prendre mesures. «A nosaltres ens interessa que qui l’haja fet que la pague siga qui siga», ha subratllat.

En aquest punt, Pilar Lima ha remarcat «la tolerància zero» de la formació contra la corrupció i ha incidit que s’actuarà «en conseqüència» i de comprovar-se que els fets són certs, «hi haurà conseqüències».

Ciutadans

 

Per la seua part, la síndica de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha sol·licitat aquest dimarts «la creació d’una comissió d’investigació de manera urgent per a aclarir els detalls sobre el presumpte finançament il·legal de PSPV i Bloc (soci majoritari de la coalició Compromís)».

Sánchez ha lamentat que «la Comunitat Valenciana estiga una altra vegada en el candelero per la corrupció» i ha considerat que «els dirigents de tots dos partits han de donar ja una explicació als valencians i assumir responsabilitats polítiques». «Fins a hui -ha continuat- han estat marejant la perdiu i evitant donar explicacions reals».

«Al cap i a la fi, la corrupció, corrupció és. No hi ha corrupció bona i corrupció roïna. No és pitjor la corrupció del PP que la que puga existir en el PSPV i en Compromís», ha subratllat, al mateix temps que ha afirmat que «no solament es posa en qüestió la transparència de la qual han gallejat aquests partits, sinó que també existixen seriosos dubtes sobre el finançament de les seues campanyes». Al seu entendre «és qüestió de responsabilitat, de creure’s la transparència no solament fer d’ella una bandera».

A més, ha assegurat que no els tremolarà el pols a l’hora de demanar tant la compareixença de l’exministra de Medi Ambient Cristina Narbona com de l’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero, «i de totes aquelles persones els noms de les quals estan eixint a la llum».

En aquesta línia, la portaveu parlamentària de Ciutadans ha apel·lat a la «responsabilitat» de la resta de grups parlamentaris perquè recolzen la creació de la comissió d’investigació perquè «s’està posant en risc la credibilitat del Consell i l’estabilitat política del Botànic».

Sánchez ha avançat que no tardarà a posar-se en contacte amb el PP i amb Podem. Aquest últim, ha dit, ja es mostrat «preocupat» arran de les informacions dels últims dies. I és que «la lluita contra corrupció era un estendard que els partits que hem arribat ultima legislatura teníem molt clar que havia d’estar ací», ha conclòs.

Et Pot Interessar