9.5 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

Ròtova recupera un solar cedit a l’IVVSA fa nou anys sense que s’haja construït habitatge social

El govern popular ha dut al ple de dilluns 10 de juliol l’inici del retorn d’un solar cedit a l’IVVSA. L’acord plenari inicial era de juliol de 2006 i establia cedir un solar a l’Institut Valencià de la Vivenda (IVVSA) per a la construcció d’Habitatges de Protecció Oficial. L’acord determinava, de manera literal, “la reversió automàtica al patrimoni d’aquest Ajuntament del bé cedit gratuïtament, si no és destinat a l’ús previst en el terme màxim de 2 anys, i deixa de ser-ho en tot cas posteriorment en el transcurs de 30 anys”.

Durant 9 anys, el govern del PP no havia fet res; i les raons exposades al ple han sigut que “no hi havia necessitat”, “no hi havia diners per a arreglar l’aparcament” (destinació que té actualment la parcel·la) i que “no es fa d’un dia per a l’altre”. A més, l’Ajuntament havia de tornar els vora 23.000€ de llicència que l’institut va pagar aleshores.

Des de Compromís han criticat el retard i l’incompliment de l’acord plenari, que obligava la reversió en 2 anys, si no s’acomplia el fi a què es destinava la parcel·la. La regidora de Compromís a Ròtova Merxe Molina ha explicat que “no sabem què esperaven a complir-lo. Esta situació, igual que passa amb la situació legal de la ràdio i el servei de recollida de fem, o el cas semblant de l’aigua, ens fa venir una pregunta al cap: on estava el govern municipal? Ací, duent les coses al dia, no. Què han gestionat tots estos anys?”.

“El que hem fet, recuperar un solar del poble, fa 9 anys que ho haurien d’haver fet. De fet, fa un any i mig els vam demanar això mateix: arreglar el solar de l’aparcament de davant les escoles, però no fou possible”, ha conclòs. 

Articles relacionats