30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

Ròtova recupera la senda botànica del barranc d’Atanasi

  • Una ajuda del Patronat Provincial de Turisme i amb la col·laboració del Centre Excursionista de Ròtova i l’intevenció de l’ajuntament de Ròtova fan possible la recuperació de la senda

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Ròtova ha recuperat la senda botànica del barranc d’Atanasi, amb una ajuda del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació de València, que ascendeix a 1.600 €. En el disseny del projecte i en els treballs de col·locació dels panells hi ha col·laborat el Centre Excursionista de Ròtova, una entitat amb una dilatada trajectòria mediambientalista en el municipi.

El regidor de Turisme, Gustavo Morant, ha destacat “la importància de recuperar espais com el barranc d’Atanasi i oferir recursos complementaris per a la gent que vol apropar-se als nostres paratges. La senda botànica, a més, és una ferramenta didàctica molt interessant, ja que la gent que s’hi aprope pot conèixer de primera mà les espècies botàniques, sobre el territori, i accedir-ne a la informació específica de cadascuna d’elles”.

La senda botànica està formada per 13 panells, sobre suports de fusta distribuits al llarg de la senda del barranc d’Atanasi, que expliquen les característiques de més d’una vintena d’espècies. Els panells estan ubicats entorn a les espècies botàniques reals, per tal que les persones en tinguen els referents vegatals directament. A banda de les diferents espècies, els panells també expliquen com viatgen les plantes, la relació amb l’aigua o els usos de les plantes aromàtiques.

El barranc d’Atanasi, així com un 75% de la massa forestal del municipi, es van veure afectats l’abril de 2011 per un incendi forestal que es va iniciar a Benicolet. Els panells de la senda botànica van ser destruïts també quasi en la totalitat, i ara s’hi han recuperat.

Articles relacionats