10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Ròtova rebrà des de casa els Reis d’Orient per tots els carrers

Enguany els Reis d’Orient informen que no faltaran a la seua cita a Ròtova el 5 de gener. Però aquest any, per tal que es puga gaudir de la màgia dels Reis d’Orient es farà des de casa, de manera segura, evitant aglomeracions als carrers, els Reis passejaran, a partir de les 17:00 h, per tots els carrers del poble compartint la seua alegria amb la gent des de cada llar.

reis antigaDes de l’Ajuntament de Ròtova assenyalen “animem a la ciutadania de Ròtova a què aquest dimarts isca als balcons i les finestres de les seues vivendes per rebre a les majestats. No dubteu en engegar les llums, preparar la palla i les garrofes per als camells, cantar i fer soroll, perquè, a pesar que aquesta serà una nit de Reis diferent de totes les altres, segueix sent una nit d’alegria i felicitat”.

Per una altra part, recordem a la infantesa, que poden gaudir de fer rodar el seu propi “pandero” a casa, unint pots i llaunes amb cordell. Segons conta la tradició oral, els xiquets i les xiquetes els arrossegaven pels carrers perquè els Reis es pararen per l’enrenou que causaven i els deixaren els regals“.

I recorda que “no oblideu acompanyar aquestes festes amb un dels dolços més típics i desitjats en festes, les casques. Podeu encomanar-les al forn o fer-les a casa“.

Finalment, han destacat que “desitgem a tots els veïns i les veïnes de Ròtova que passeu una meravellosa nit de Reis i us animem a compartir-la amb l’Ajuntament de Ròtova, enviant fotos al whatsApp 678 62 15 92, al correu comunicacio@rotova.es o penjant-les a Facebook amb l’etiqueta #reisacasa. A més, si feu les vostres pròpies casques, també podeu compartir-les al mateix correu i a Facebook amb l’etiqueta #EnguanyCasca (promoguda pel portal ‘Tasta’l d’ací’)”.

Itinerària Volta

Volta Finca Vernissa (Finca del Puntero), Ave Maria, Sant Macià, Lluís Vives, Comte de Ròtova, Ave Maria, Passeig Nou d´Octubre, Pintor Sorolla, Ausiàs March, Àlvaro Navarro, Quintanes-Pintor Sorolla, Barrio de la Salut, Àlvaro Navarro, Ausiàs March, Plaça Espanya, Cervantes, Sant Bartolomé, Molinet, Camí Borró, Assagador, Sant Vicent, Sant Bartolomé, Molinet, Assagador, Serreta (fins al riurau del Roig), Jaume I, Joan XXIII, Plaça Major, Abadia, Major, Sant Josep, Venerable, País Valencià, Ausiàs March, Sant Josep, Juan Gimeno, Jaume I.

Articles relacionats