23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Ròtova mostra el passat i futur del palau dels Comtes

Divendres, 15 de juliol, el pati del palau dels Comtes va acollir una jornada per parlar de la història dels Comtes de Ròtova i del futur del bé.

Frederic Barber va introduir els assistents sobre el personatge del I comte de Ròtova, don Llorenç Escrivà: com va aconseguir el títol de comte, quins mèrits i serveis va aportar davant del rei per tal d’aconseguir aquesta dignitat nobiliària que culminava el procés d’ascens social engegat pels seus avantpassats a principis del segle XVII. A més a més, Barber assenyalà algunes hipòtesis sobre el nom del comtat, per què don Llorenç va triar el topònim de Ròtova per dur-ne el títol.

La segona part de la jornada girà entorn a l’edifici del palau: Tirso Ávila, arquitecte i responsable del Pla Director del Palau, i Alberto Marco, arquitecte tècnic, explicaren l’estat de l’edifici, les parts de què es composa el pla director, i les properes fases de restauració. Després de l’adequació del pati davanter i la coberta de l’escala, la actuacions se centraran en el cobertes del palau, per evitar-ne filtracions, i es realitzaran amb criteris de conservació patrimonial. Finalment, Ávila va explicar la importància d’eliminar elements impropis i actuar en l’interior per asseguar-ne forjats i arribar a l’estructura original, bastant transformada. Una actuació important, que podrem observar enguany, és la recuperació del jardí, que proporcionarà un nou espai a la ciutadania i obrirà el palau a la gent.

Jornada Palau Comtes Rotova 02

Articles relacionats