10.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

Ròtova ja té preparada la commemoració del 9 d’octubre

• Ròtova commemora el 9 d’Octubre, a la recerca de l’empremta de Jaume I

• Les persones més majors del poble seran reconegudes amb una “mocadorà”, que també es promociona en els forns locals.

L’Ajuntament de Ròtova ha organitzat una sèrie d’activitats per commemorar el 9 d’Octubre. Ròtova tornarà a realitzar un reconeixement a la gent gran del poble amb la tradicional “mocadorà”. Així, les 25 persones més majors del poble rebran aquest dolç típic d’aquestes dates.

A més, des de l’Ajuntament han volgut animar a la gent del poble a adquirir aquest dolç tradicional en el comerç local, en el dia dels Enamorats Valencians. Tant l’Obrador de Salva com el Forn de Paco n’elaboraran.

Imatge 1Per altra banda, el 9 d’octubre els carrers del municipi s’ompliran de música amb un passacarrer de dolçaina i tabal que començarà a les 09.30 h.

Finalment, el consistori ha organitzat una excursió al castell de Dénia, amb visita guiada, a la recerca de les empremtes del temps de Jaume I. L’eixida es realitzarà des de la Nau Polivalent a les 10.30 h. Després de la visita, la gent participant podrà gaudir de la conferència a l’aire lliure «Dénia i l’aplicació dels furs. Privilegis de Dénia», amb l’arqueòleg del Museu Arqueològic de Dénia Josep A. Gisbert com ponent. Aquesta activitat, també inclosa en les jornades “Descobrir els furs”, està limitada a 35 places.

Reserves i informació al telèfon 678 62 15 92 i al correu electrònic cultura@rotova.es.

Articles relacionats