12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Ròtova impulsa la sostenibilitat posant en marxa el programa 50/50 per estalviar energia

El passat dijous 17 de juny, a la casa consistorial de l’Ajuntament de Ròtova, es va celebrar la primera sessió formal per portar endavant el programa 50/50 per estalviar energia. A la reunió acudiren personal de l’Ajuntament, la directora de l’aulari de Ròtova Mare de Déu de la Salut (del CRA Alfauir-Ròtova) Maricarmen Folqués, i Aaron Murillo, tècnic de l’empresa AeioLuz, encarregada de la implantació del programa conjuntament amb l’aulari i l’Ajuntament.

Com ja vam avançar a principis d’any, l’aulari de Ròtova farà servir del programa 50/50, englobat dins l’estratègia Reacciona de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, per tal de reduir el consum, la factura energètica i les emissions del centre, a més de potenciar la participació de la comunitat educativa mitjançant sessions formatives pràctiques que fomenten l’eficiència energètica i l’ús responsable d’aigua. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Ròtova compta amb una subvenció per part de Diputació.

Tal com va explicar a principis d’any la vicepresidenta de la Diputació i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, els aspectes més rellevants del programa educatiu 50/50 són “la creació d’un equip energètic que s’encarregarà de diagnosticar el consum energètic i d’aigua de l’escola, elaborar un pla d’estalvi i fer el seguiment de les mesures establides i l’evolució dels resultats obtinguts”.

Per altra banda, l’ajuntament ha contractat l’empresa aeioLuz, experta en el camp de treball, per tal de dur a terme la implantació del programa. En última instància, es revertirà al centre escolar el 50% de l’estalvi econòmic que es genere en la factura energètica durant el curs escolar 2021/22 i invertirà l’altre 50% en accions d’eficiència energètica en l’escola, cosa que generarà nous estalvis en anys posteriors.

Articles relacionats