23.9 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Ròtova impulsa la revalorització del Patrimoni Històric amb la recuperació del pati nord del palau dels Comtes

Durant el mes de setembre començaran les obres per obrir els jardins del palau al poble. Ròtova recupera el pati nord del palau dels Comtes com un jardí obert al passeig 9 d’Octubre.

L’adequació del jardí materialitza la possibilitat de posar en servei un espai públic obert, una nova zona verda pública, amb la recuperació integral del pati nord del palau, amb bones qualitats paisatgístiques i ambientals dins d’un context urbà.

L’actuació suposa la recuperació d’un espai actualment molt degradat que presenta gran potencial, que, a més, aproparà a la població el palau i permetrà contemplar en primer pla els treballs de recuperació que s’està duent a terme.

Entre les actuacions, hi ha la de col·locació d’una tanca més d’acord amb la naturalesa de l’espai públic i patrimonial del jardí, visualment permeable, que generarà suficient transparència entre l’interior i l’exterior.

L’actuació ha estat adjudicada a Construcciones Bañuls SL, per un valor de 50.000 €. El projecte, a més, ha rebut una subvenció de 32.500,00 €, dins d’una línia destinada a Patrimoni Cultural i Natural, en el Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, donat que Ròtova forma part del Grup d’Acció Local Som Rural, destinatari d’ajudes LEADER.

L’hort tancat.

El conjunt del palau es completa amb un gran hort de les esquenes dels quals queden les restes dels murs que tancaven el recinte, ara ocupat per l’actual passeig del Nou d’Octubre. L’accés a l’hort històric del palau es fa per la banda esquerra de l’edifici travessant els murs de càrrega mitjançant arcs de mig punt propis dels segles XVII i XVIII.

Articles relacionats