11.3 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

Ròtova ha gaudit de la programació “més De Prop” com alternativa a les festes de setembre

– Enguany les festes de setembre de Ròtova s’han vist afectades per l’actual situació pandèmica, igual que ha passat amb la resta de festivitats i encontres al llarg de l’any al nostre municipi.

A pesar de no poder celebrar les festes de setembre com estem acostumats, l’Ajuntament de Ròtova va programar activitats culturals perquè puguem gaudir de diversos esdeveniments englobats dins dels cicles De Prop, Patrimoni, Música i Teatre, i així ho hem viscut.

La programació cultural alternativa va començar el dimarts 31 d’agost, amb un taller d’art urbà impartit per la Factoria Artis3 i dirigit a xiquetes, xiquets i joves. Les persones participants van poder decorar els murs de la plaça Major del municipi. A més, la decoració va estar relacionada amb motius sobre la cultura de la pansa, unint-la així, amb l’art urbà.

El primer dia de setembre la música va tornar a envair els carrers de Ròtova a càrrec de la banda de música del nostre municipi, la Rotovense Musical. L’agrupació va poder tornar a realitzar un passacarrer a Ròtova després de tant de temps sense poder fer-ho a causa de la situació pandèmica. Per finalitzar aquesta jornada, la Pirotècnia Borredà s’encarregà d’il·luminar el cel amb un castell.

El 02 de setembre va tindre lloc un dels esdeveniments més esperat pel veïnat de Ròtova i dels voltants, el concert de Dani Miquel, el fenomen musical per a tota la família. Després de passar una tronada d’estiu, el sol va eixir i el concert es va poder dur a terme amb normalitat. I, a pesar de ser un espectacle familiar, sense dubte qui més ho va gaudir foren les més xicotetes i els més xicotets de casa, un plaer poder veure tants somriures aquell dia.

El següent un altre dels esdeveniments de la programació l’espectacle ‘Riures en Valencià’ aplegà a Ròtova amb Maria Juan i Saray Cerro. I, en resumits conters, Ròtova va riure, i molt.

El dissabte 04 de setembre va ser temps de gaudir del que seria el tercer espectacle musical de la proposta alternativa d’activitats culturals, el concert de “Batecs”. El grup musical, natural de la Safor, va amenitzar el dia amb les seues versions pop-rock acústiques de cançons valencianes entre altres.

Finalment, el diumenge 05 de setembre, Ròtova va tancar el cicle d’activitats “més De Prop” amb tres esdeveniments. Primerament a la vesprada, la partida de raspall. Una gran partida que va enfrontar SergioMiravalles i Bossio, amb samarreta blava, contra Punxa, Murcianet i Sergi, amb samarreta vermella. Rere una intensa i molt entretinguda partida, el resultat es va decantar per l’equip blau 40-35.

Seguidament, a les 20.00 h de la vesprada, la Mare de Déu de la Salut, després de tant de temps, va tornar a passejar pels carrers d’una Ròtova que es va bolcar amb la seua santa, però respectant en tot moment les mesures de seguretat contra la Covid-19.

Ja per finalitzar l’última jornada de “més De Prop”, el cel de Ròtova es va il·luminar per segona vegada aquesta passada setmana amb un altre castell, novament a càrrec de la Pirotècnia Borredà

Des de l’Ajuntament de Ròtova han  donat les gràcies a totes les persones que hi han participat, tant artistes com públic, veïnat del municipi i dels voltants, “esperem que l’any que ve puguem tornar a celebrar les nostres festes amb normalitat. Fins a l’any que ve!”

Articles relacionats