19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Ròtova condiciona el pati del palau dels Comtes

Ròtova ha iniciat uns treballs de condicionament del pati del palau dels Comtes. Les obres ascendeixen a 32.588 € i les duu a terme la constructora Coprusa. I s’han finançat amb l’ajuda econòmica de la Diputació de València, amb destinació a la realització d’obres de restauració per a la conservació de béns immobles que posseeixen valors històrics, artístics o d’interés local (RIHA), corresponent a la convocatòria dels exercicis 2014-2015, que ha estat desbloquejada recentment.

Les actuacions han consistit en l’enderrocament d’una terrassa plana en mal estat, element impropi afegit amb posterioritat a l’edifici; i la reforma i reparació de la coberta de l’escala d’accés.

Les obres també serviran per a restituir diverses bigues, que col·lapsaren en el passat, en el primer pis de l’ala est.

Les diferents accions eren necessàries: en el cas de la demolició de la terrassa, atés el perill manifest pel seu estat. A més, ha calgut actuar sobre la coberta de l’escala, perquè les goteres existents no agreujaren l’estat de l’edifici.

El pati davanter del palau recupera, amb l’eliminació de la terrassa, la superfície i la visió que tenia encara a principis del segle XX.

Articles relacionats