10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Ròtova aprova un pressupost amb un clar esperit inversor

• El pressupost de 2021 presenta novetats en inversions valorades en més de 200.000 €, per fer front a la situació de pandèmia i en una major possibilitat de participació.

• La votació del pressupost anava lligada a una moció de confiança.

El ple de l’Ajuntament de Ròtova va aprovar el pressupost de 2021, que anava lligat a la moció de confiança presentada pel govern, amb tres vots a favor i 4 abstencions. Les principals novetats consisteixen en:

Per primera vegada en molts anys, presentem un pressupost amb un capítol d’inversions valorades en més de 200.000 €, per donar cabuda a les últimes subvencions: 30.000 € per a plaques solars; 20.000 € per al control de l’enllumenat; 89.000 € per a evitar pèrdues en la xarxa d’aigua potable. També, per a projectes necessaris com el Pla de Mobilitat Sostenible i el Pla Local de Residus.

Els pressupostos compten amb un capítol ampliat per a subvencions a associacions per dinamitzar el municipi, amb 42.000 €, a banda de les diferents àrees per a treballar colze a colze amb elles.

Pressupostos participatius: per primera vegada, les veïnes i veïns puguen decidir on van destinades actuacions en el poble.

Programa d’ocupació local per complementar subvencions i fomentar contractacions públiques.

Previsió de fons propis per adherir-se al programa Resisteix, d’ajuda als autònoms i empreses xicotetes, que ascendirà, en total, a 38.655 €.

Per a fer més activitats per a la gent gran i cobrir vacunes no subvencionades per als xiquets menuts.

El ple de l’Ajuntament de Ròtova va aprovar la moció de confiança lligada al pressupost amb tres vots a favor i quatre abstencions.

Articles relacionats