11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Ròtova aprova el pressupost de 2024 amb un augment en atenció a la gent i en inversions

Ròtova ha aprovat al ple extraordinari del dijous 22 de febrer el pressupost de 2024 amb un augment en l’atenció social, en inversions i en ajudes a associacions. Els comptes ascendeixen a 2.036.451,95 €.

El document preveu inversions reals per un import de 671.098,71 €, finançades amb subvencions, recursos propis o amb una operació de crèdit a llarg termini. I és que el municipi afronta la restauració del Cine Cervantes, un dels projectes de la legislatura, amb dues ajudes que ascendeixen a 613.000 €.

El consistori finançarà el restant de l’obra, amb un total de 534.268,64 €. A més, les inversions contemplen continuar amb la renovació de la xarxa d’aigua potable, millorar el mobiliari de la piscina, material de manteniment, impulsar un projecte d’arborització, millorar la decoració de festes, etc.

El municipi amplia la plantilla de policia local en una agent; i preveu poder donar més atenció en àrees com Igualtat, Educació i activitats de la gent gran. A més, es preveu reforçar l’atenció a la gent gran amb l’activitat denominada Respir, d’atenció a la gent directament a casa.

Pel que fa a la participació ciutadana, el consistori ha apostat per continuar amb els programes de Pressupostos Participatius i del Consell de Xiquetes i Xiquets.

El document inclou augments en el manteniment de vies públiques, zones verdes i instal·lacions esportives respecte d’anys anteriors, i per a enllumenat públic. Finalment, hem augmentat les ajudes i subvencions a associacions, atenint al treball al llarg de l’any amb elles, amb un total de 52.700 €.

Articles relacionats