11.1 C
Gandia
Diumenge, 21 abril, 2024

Ròtova acull una trobada amb la poeta Maria Josep Escrivà

 

El pròxim divendres, 10 de març, el Centre Social acollirà, a les 19.30 h, una trobada amb la poeta Maria Josep Escrivà. A l’acte es propiciarà una conversa amb l’autora i una lectura poètica, amb poemes que la gent participant ha recollit prèviament. Els poemes es poden reservar al correu electrònic cultura@rotova.es; o recollir-los a l’Ajuntament. ‘Llegim als pobles’, on s’emmarca l’activitat, és un programa de Foment a la lectura organitzat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni amb la finalitat d’incrementar la lectura mitjançant la interacció dels autors amb els lectors.

La poesia d’aquesta autora és el resultat d’una tensió essencial entre el goig i el dolor de viure. En els seus escrits, la plenitud cap sempre en un detall. El seu darrer llibre, La casa sota la lluna (Pagés Editors), és l’antologia més extensa de l’obra poètica de Maria Josep Escrivà. L’autora, que n’ha fet la tria, hi repassa la seua obra des de Remor alé, amb què es va donar a conéixer com a poeta el 1992, fins al seu darrer llibre, Sempre és tard, premiat amb el Miquel de Palol el 2020. Inclou 10 il·lustracions de Marta R. Gustems.

Maria Josep Escrivà

Maria Josep Escrivà (Grau de Gandia, 1968). Ha anat fent públics diversos papers en revistes literàries o fòrums especialitzats, i ha redactat el pròleg a la Poesia completa (1971-2018) de Josep Piera, publicada a València l’any 2018. Fou responsable, en el període 1999-2016, de la secció de Literatura del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell de Gandia. En l’actualitat dirigeix la col·lecció de plaquettes de poesia «Razef» d’Edicions 96, on fa de correctora lingüística i editora. Com a poeta és autora de mitja dotzena de títols. L’any 2007 guanya els Jocs Florals de Barcelona. Va obtindre el premi Miquel de Palol de Girona l’any 2020 i el 2021 va ser Premi de la Crítica de poesia en català. Part de la seva obra poètica ha estat recollida en antologies com ara Contemporànies (1999) o Imparables. Una antologia (2004), Parlano le donnePoetesse catalane del XXI secolo (Nàpols, 2008), o Women Writers in Catalan (2017). Ha publicat alguns títols de narrativa adreçats a totes les edats. Ha parlat de poesia en diversos mitjans. Des d’octubre de 2016 manté una col·laboració mensual a Ràdio Gandia-SER titulada “La casa sota la lluna. Una mirada poètica al món”. Ha participat en recitals i festivals d’arreu dels Països catalans i més enllà. Poemes seus s’han traduït a l’italià, al francès, a l’alemany, al croat, al basc, o a l’anglès. És administradora del blog literari Passa la vida.

Articles relacionats