15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

L’Alqueria de la Comtessa transformarà l’antic magatzem de taronges modernista en un pavelló sociesportiu

L’equip de govern de l’Alqueria de la Comtessa s’ha reunit amb representants de les associacions del poble per tal d’exposar el disseny de l’antic magatzem de taronges modernista per convertir-lo en un pavelló sociesportiu. Amb aquest procés de participació es pretén presentar les propostes dels tècnics i escoltar i codissenyar aquelles necessitats o suggeriments de les associacions del municipi.

Es tracta d’un edifici d’època modernista de mitjans del segle XX (1940), destinat a la confecció i distribució de taronja que l’ajuntament va adquirir mitjançant permuta al plenari de 30 de juliol de 2020. La proposta inicial és la transformació a pavelló esportiu i edifici per a associacions esportives, així com la conversió en zona de vianants per fer zona de vianants del carrer adjacent. Una de les solucions que es proposen és la conservació de l’embolcat de l’edifici, així com les façanes per a la conservació del patrimoni arquitectònic industrial modernista dels anys 50 de la indústria de la taronja. Aquesta intervenció està prevista fer-se amb diferents subvencions, tant de Fons Europeus com de la Generalitat Valenciana, com ara el Pla d’Inversions 22-23 que ja ha aprovat una ajuda de 405.677,27 €.

Amb aquest procés participatiu es busca escoltar a les associacions, recollir les propostes del poble per codissenyar entre tots un espai que reunisca les necessitats de veïns i veïnes. “És important escoltar el que necessiten els nostres veïns, som un ajuntament obert i els nostres tècnics treballen colze a colze amb el teixit associatiu del municipi. Governem per a la gent, i per tant és necessari escoltar allò que hagen d’aportar, i en la mesura de les possibilitats, portar-ho endavant. Amb aquest pavelló el poble guanyarà una infraestructura polivalent, amb diferents usos, que podran gaudir els nostres veïns i veïnes. És un rept que ens il·lusiona moltíssim” ha afirmat Voro FemeniaAlcalde de l’Alqueria de la Comtessa.

Articles relacionats