Rosana Seguí: «Les lleis restrictives de Montoro no fan fàcil la gestió diària dels municipis»

Rosana Seguí Sanmateu va a complir dos anys en el càrrec d’alcaldessa de Guardamar de la Safor i a poc més d’un any de finalitzar el mandat fa balanç dels projectes que el govern municipal que lidera es va marcar com a objectius.

En el seu model de gestió té sempre com a premisa l’endeutament zero i la rebaixa de tributs, tractant alhora que la qualitat dels serveis progresse. Manté un període de pagament a proveïdors d’al voltant de 15 dies.

El nivell inversor ha estat possible gràcies a la implicació tant de la Diputació com de diverses conselleries del Govern de la Generalitat Valenciana. Considera que un dels èxits de la gestió ha estat el treball per comptar amb ajudes d’aquestes institucions.

Projectes com la vertebració la platja amb el poble, recuperar l’alt valor ecològic i patrimonial de l’ullal i millorar la possibilitat de realitzar més activitats socials a través del pavelló Polivalent han ocupat la major part del seu temps a l’alcaldia, «sense oblidar la multitud de xicotetes grans coses que sota el lema de fem poble, no es paren de fer des del govern municipal», apunta.

P – Quina és la situació actual del Pavelló Polivalent? Per a quan la inauguració?

 R – La primera part del Pavelló està quasi enllestida, falten els últims remats per a fer la inauguració, esperem, a primeries de juny. Estem negociant subvencions per poder acabar el projecte, fer un parc infantil, dotar-lo de bancs, papereres, etc.

– L’ullal està al descobert. Explique amb quins terminis es treballa per l’execució del projecte.

– Efectivament les obres dels ullals estan en marxa, estan allargant-se més del que esperàvem, han sigut uns mesos molt plujosos que han relantit la marxa de les obres, però a primeries d’estiu, si tot segueix al ritme d’ara,  estarà acabat.

– Quina resposta perceben dels veïns respecte del projecte dels ullals?

– En general la gent està molt contenta, amb moltes ganes de veure aquestes inversions acabades, i poder gaudir-les.

– Com valora aquests dos anys al capdavant de la gestió municipal? Han estat més les dificultats o les satisfaccions?

– Hem pogut fer realitat els nostres projectes, no ha sigut fàcil, les lleis restrictives amb les quals el ministre Montoro castiga a les entitats locals, no fan fàcil la gestió diària dels municipis. Estem pagant la mala gestió d’uns altres, però quan veus els resultats, s’obliden els entrebancs que hem hagut de passar.  Per tant, sols puc dic que estem molt satisfets.

– Entre les satisfaccions estarà el recent premi atorgat per la federació de municipis, que ha suposat per a vostè i el seu equip?

– Qualsevol premi es rep amb molta alegria i satisfacció, però quan aquest premi ens el donen per un projecte tan bonic com és la restauració de L’Ullal del Bovetar- parc periurbà, i damunt de mans de la Federació Valenciana de municipis i províncies, sols ens dona ganes i energies per a continuar enfortint el projecte i ampliar-lo.

– Més enllà del balanç de gestió, podem assegurar al 100% que es presentarà a les pròximes eleccions amb l’objectiu de revalidar l’alcaldia?

– Per suposat, en aquests anys s’han pogut fer realitat la gran majoria dels nostres projectes però, però encara queda un gran camí amb grans projectes per aconseguir el municipi que volem, i si ens deixen, treballarem per aconseguir-los.

– Ens pot confirmar si serà sota les sigles de Compromís?

És el col·lectiu de Guardamar a qui li correspon decidir aquesta opció, però sembla ser que anem per eixe camí.

Et Pot Interessar