Rosa María Mateo, nova administradora única de RTVE

La periodista Rosa María Mateo és la nova administradora única de RTVE després d’aconseguir, aquest divendres 27 de juliol, el suport de la majoria del Congrés. La candidata del Govern a gestionar la corporació ha recaptat un total de 180 vots a favor, quatre més dels 176 necessaris i que suposen la majoria absoluta. La votació s’ha completat amb 1 vot en blanc i 131 nuls.

Mateo va ser proposada per a gestionar RTVE després que el procés per a renovar la cúpula de la corporació, mitjançant un decret llei de l’Executiu, fracassara amb una votació fallida en la qual dos diputats es van equivocar en ficar la papereta i altres dos no van acudir a la sessió plenària.

Segons el decret llei, si el Congrés no era capaç de consensuar els 10 membres del Consell d’Administració de RTVE, havia de ser el Govern qui posara sobre la taula un nom per a administrar, de forma transitòria, la radiotelevisió pública.

L’Executiu va proposar la periodista, qui ja es va sotmetre a una primera votació dimecres, on no va aconseguir la majoria necessària per al seu nomenament. En eixa primera volta, Mateo necessitava el suport de dos terços de la cambra (234 diputats) que no va obtindre, la qual cosa ha derivat en la sessió plenària d’aquest divendres, on ja era vàlida la majoria absoluta (176 diputats).

Et Pot Interessar