12.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

“Rita Levi-Montalcini i els reptes científics del segle XXI” conferència del cicle “Dones Sàvies IV”

Aquesta sessió del nou cicle de conferències” Dones Sàvies IV” tindrà lloc el dijous 04 de novembre a les 19.30 h a la sala d’Actes de la Biblioteca i es farà, tant presencialment com en streaming a través del nostre canal de Youtube.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la segona sessió del cicle de conferències” Dones Sàvies IV” destinades a contribuir a la visibilitat de les dones en els camps de la ciència, la literatura, la música, la dansa i el pensament, que organitza el CEIC Alfons el Vell i l’IMAB-Biblioteques Gandia, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, CEFIRE Gandia, Campus de Gandia de la UPV i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia.

En aquesta ocasió el tema serà “Rita LeviMontalcini i els reptes científics del segle XXI”, a càrrec de Maria Teresa Rubio López.

Sinopsi: Rita LeviMontalcini (Torí, 1909 – Roma, 2012) fou una neuròloga i professora universitària italiana, graduada en medicina en l’any 1936 en la Universitat de Torí i Premi Nobel de Medicina i Fisiologia l’any 1986. Pels seus orígens jueus es va veure obligada a interrompre els seus estudis. Durant la Segona Guerra Mundial, i abans d’abandonar el seu país, inicià els seus estudis en un laboratori precari situat a casa seua. N’USA, l’any 1952, descobrí el factor de creixement. Al tornar a Europa, va advocar per la inversió en investigació i és responsable de la promoció i creació, entre altres centres, de l’EBRI (European Brain Research Institute).

María Teresa Rubio López, investigadora del CSIC i de la unitat de senyalització per nutrients de l’Institut de Biomedicina de València. Gràcies a la beca Marie Curie, després de doctorar-se cum laude, va treballar a Heilderberg al laboratori del Dr. Könh en l’EMBL, estudiant el paper de la phosphata PRL-3 en l’inici dels tumors. Posteriorment, en 2018, investigà al laboratori del Dr. Gentilella en l’IDIBELL (Barcelona), les noves senyals metabòliques del càncer de còlon. Ha creat una àmplia xarxa internacional i multidisciplinària, treballant braç a braç amb químics, biòlegs estructurals i bioinformàtics.

La xarrada es farà presencialment i, a més, es podrà seguir en directe a través del canal de #BibliotequesGandia a Youtube en el següent enllaç: https://youtu.be/0NXxSeIyiEY

Articles relacionats