Ricard Gallego afirma que la Policia tenia ordre d’accelerar l’Operació Alqueria

El cap de gabinet del president de la Diputació de València, Ricard Gallego, ha assegurat mitjançant un missatge en el seu compte de Facebook que un dels policies que va participar en la seua detenció en el marc de l’Operació Alquería li va explicar que «no pensaven que la cosa fora a precipitar-se tan aviat» i que els van dir que l’operació «havia d’accelerar-se».
Així ho ha afirmat el cap de gabinet de Jorge Rodríguez en una publicació en el seu compte aquest diumenge, en la qual ha qualificat l’operació de «tempesta perfecta» que «tan bé els ha vingut a molts per a tornar a unflar les veles» contra el president de la institució.
Gallego ha relatat també una conversa que hauria tingut amb un dels agents durant les hores en les quals va estar detingut. Afirma que li va dir: «fotre, xic, els del teu partit han tardat a carregar-se al teu president», al que ell va respondre que «si no s’haguera muntat aquest escàndol, igual el partit no s’haguera precipitat». «Però el teu president sembla bon tio, com tenen tanta pressa? Com sou els polítics, jodíos», ha explicat que li va dir el policia amb «un somriure sorneguer».
El cap de gabinet de Rodríguez va ser un dels sis detinguts en el marc de l’Operació Alquería i està investigat en la causa oberta per prevaricació i malversació per irregularitats en la contractació de personal directiu de Divalterra, que actualment es troba baix secret.
Sobre aquest tema, ha assenyalat que en el moment de l’arrest ho va considerar «un error» ja que «en 2015 no era cap de gabinet de la Diputació» i que mai ha tingut «cap càrrec en Divalterra, i molt menys, signatura». Segons Gallego, la resposta dels agents va ser «esperada»: «complim ordres, ho sent».
Precisament als agents els ha agraït el cap de gabinet «la seua humanitat i respecte». «Una altra cosa és si valia la pena eixe desplegament de mitjans, una qüestió que ja no depèn d’ells. Crec que han sigut els més educats i professionals que m’he trobat aquests dies. Ja m’han recomanat que no repasse tot el que s’ha dit i escrit», ha assenyalat.
També ha explicat que creu que l’agent amb qui va parlar sobre Rodríguez «també li havia agafat ‘afecte’ a Jorge», ja que «la vesprada d’abans, enmig del registre, l’havia convidat a tornar a Ontinyent perquè anara a veure les millors festes de Moros i Cristians del món».

Et Pot Interessar