20.5 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

RIBÓ ANUNCIA QUE DIMITIRÀ SI EL JUTGE OBRI INVESTIGACIÓ PEL VIATGE A GALÍCIA

Així s’ha manifestat Ribó després d’assistir a la conferència del president de les Corts, Enric Morera, en el Forum Europa Tribuna Mediterrània, en ser preguntat pel fet que Fiscalia haja obert diligències pel viatge davant la denúncia del PP, que considera que es tractava d’un acte de “precampanya electoral” pagat amb fons públics.

El primer edil, que s’ha mostrat “molt tranquil” sobre aquest tema, ha explicat que han enviat a Fiscalia tota la documentació, començant per la convocatòria oficial de l’acte, atès que “no és un acte de campanya, és una convocatòria oficial”, així com el resum de les reunions i les actes en les quals consten els participants i les conclusions.

Al seu judici, “segurament la motivació estava més que relacionada amb el que van plantejar en la Fiscalia amb un intent de fer una cortina de fum respecte als seus propis problemes”.

“El que li demane al PP ens ho hem d’aplicar tots, és una qüestió lògica i normal. No és que estic disposat a dimitir, és que estic obligat a dimitir, jo sóc coherent, clar que sí, utilitze la norma per a tots de la mateixa manera, però estic molt tranquil. Les normes de lluita contra la corrupció per a nosaltres són iguals per a un partit que per a un altre, per a govern i oposició”, ha incidit.

Preguntat sobre si considera que s’ha de retornar els diners gastats en aquest viatge, ha incidit que es tracta d’un acte oficial, ha reiterat que “l’agenda de l’equip de govern de l’Ajuntament no la marca el PP” i ha assegurat que no veu motiu per a fer-ho si han acudit a un acte oficial convocat públicament.

El PP considerava que es tracta d’un acte de “precampanya electoral” i de la coalició política amb la qual Joan Ribó es va presentar a les eleccions del 20 de desembre, “conformada per Podem, Barcelona en Comú, Marees i Compromís”.

Articles relacionats