10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Rescatats amb èxit un pare i el seu fill al Cim de la Safor

– La Policia Local de Vilallonga va demanar col·laboració al Grup Especial de Rescat a Altura (GERA) de Xàtiva que es van personar, Guàrdia Civil, junt amb brigades forestals

Al vespre del dissabte 10 de juliol, la Policia Local de Vilallonga va rebre una trucada d’auxili a les 20.50 h, on s’indica que s’han perdut 2 homes, 53 anys i 23 anys que són pare i fill, de nacionalitat belga però veïns del municipi d’Ador que van acompanyats amb el seu gos, de raça llaurador.

Pel que sembla els dos homes juntament amb l’animal, van eixir a primera hora del matí per a gaudir de l’entorn, la forta calor de la vesprada els va obligar a realitzar el descens cap a casa, però l’animal va començar a presentar símptomes de deshidratació el que va provocar, que se separara dels seus amos i es perderen.

El pare i el fill, van iniciar la seua cerca el que els va portar a desorientar-se i separar-se un de l’altre. S’havien perdut, era de nit i estaven en una zona de difícil accés amb molta vegetació i a gran altura. Els equips de rescat, fins i tot van haver d’escalar diversos vessants per a poder localitzar-los.

WhatsApp Image 2021 07 11 at 09.57.39Davant la situació els tres agents de la Policia Local de Vilallonga es van desplaçar al lloc on aproximadament els havien indicat la seua ubicació, van contactar amb el Grup Especial de Rescat a Altura (GERA) de Xàtiva que es van personar, Guàrdia Civil, junts amb les brigades forestals i van iniciar la seua cerca i rescat en la zona coneguda com el Cim de la Safor.

Localitzats d’una banda el pare, juntament amb el gos, que van haver de baixar-lo en llitera, perquè l’animal no es movia, i per una altra el fill, van ser traslladats al nostre municipi, sans i fora de perill a les 03.00 h de la matinada.

 

WhatsApp Image 2021 07 11 at 03.34.40Des de l’Ajuntament, han assenyalat, una vegada més, la importància de tindre precaució a l’hora d’ajustar l’activitat a la nostra forma física, tècnica i materials. Tindre molt en compte els advertiments climatològics del lloc i del dia i sempre portar aigua i roba i calçat adequats.

“Felicitar una vegada més a la Policia Local del nostre municipi per la seua ràpida intervenció igual que a la resta de cossos de seguretat que s’han desplaçat fins a la zona.

Articles relacionats