28.3 C
Gandia
Dilluns, 15 agost, 2022

Replantació d’arbres i arbustos al barranc d’Atanasi de Ròtova

– El Centre Excursionista de Ròtova comença una replantació al barranc d’Atanasi

Plantacion Rotova 1

El Centre Excursionista de Ròtova (CER), amb l’ajuda de la fundació Terra Life i la col·laboració de l’Ajuntament de Ròtova, començarà la replantació en set hectàrees del barranc d’Atanasi, a la serra de Marxuquera, propietat del centre i situada dins del terme de Ròtova. Aquest terreny està actualment recuperant-se arbustivament, però sense arbres, després de l’incendi de 2011 que va arrasar la totalitat de la muntanya.

La replantació es realitzarà amb 13 varietats d’arbres i arbustos diferents: lledoners, freixos, olms, aranyoners, arbocers, roures valencians, cornicabres, servals, carrasques, lligaboscos, guillomons, boixos i savines. Enguany es realitzaran dos jornades de replantació. La primera es realitzarà el 30 de novembre i hi assistiran membres del CER, representants de l’Ajuntament i l’alumnat de tres instituts, l’IES Vall de la Safor de Vilallonga, l’IES Joan Fuster de Bellreguard i l’IES Gregori Maians d’Oliva.

19 de desembre, jornada oberta a la participació.

La segona jornada es realitzarà el 19 de desembre i consistirà en una replantació popular. Tota persona voluntària podrà participar-hi.

Amb la voluntat de poder fomentar la participació entre la població, l’Ajuntament de Ròtova, junt amb el Centre Excursionista de Ròtova, fa una crida a la participació en aquesta segona jornada. A més, han explicat que és important buscar una continuïtat en la implicació de la gent amb el seu entorn.

Inscripció per a la jornada oberta: clic ací

Articles relacionats