La Ciutat de la Justícia de València torna a tancar per problemes mèdics dels funcionaris

 

La Ciutat de la Justícia de València ha reobert este dimecres les seues portes després de l’incendi registrat diumenge passat i, transcorregudes unes hores, s’ha suspès l’activitat de tots els òrgans judicials per problemes mèdics de funcionaris, segons ha acordat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Així, el tribunal valencià ha suspès l’activitat dels jutjats i, a més, ha declarat la inhabilitat de terminis i actes judicials fins a les 24 hores del pròxim dilluns. També ha reclamat a la Conselleria de Justícia que adopte les mesures que garantisquen la seguretat de funcionaris i usuaris de l’edifici, tal com ha informat el tribunal en les xarxes socials.

La Ciutat de la Justícia havia reobert este dimecres les seues portes encara que amb 20 jutjats tancats -18 d’Instància i dos de Contenciós- afectats per l’incendi registrat diumenge passat i del que, de moment, es desconeixen les causes. El foc es va originar en el Jutjat de Primera Instància 3 de València i les flames i el fum van afectar altres departaments.

Després de l’incendi, es va decidir tancar la Ciutat de la Justícia fins a este dimecres, dia en què es podia fer tràmits excepte en els jutjats tancats: els de Primera Instància 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 16, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 27; i els 9 i 10 de Contenciós. No obstant açò, este dimecres seguia sent inhàbil i no explicaven els terminis.

Este dimarts, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, informava que els informes tècnics amb els quals explicava garantien la qualitat de l’aire en la Ciutat de la Justícia de València per a permetre la seua obertura al públic. En concret, segons un informe elaborat per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat), no hi havia restes tòxiques en l’aire en les instal·lacions que van patir l’incendi.

Bravo va agregar que, segons l’informe, l’edifici havia sigut suficientment ventilat i no hi havia restes tòxiques en l’edifici. «Els tècnics de la Conselleria han comprovat que es complixen els requisits sol·licitats per l’Invassat i, per tant, és segur procedir a l’obertura de l’edifici, excepte en les cinc plantes del bloc A, en la mateixa vertical, que la zona afectada per l’incendi», va assenyalar.

Et Pot Interessar