10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Renovat el conveni per dos anys per a l’oficina Xaloc d’habitatge de Gandia

 

– El Consell aprova la pròrroga del conveni amb l’Ajuntament de Gandia per a l’oficina Xaloc de finestreta única en matèria d’habitatge

– La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge destina 111.513 euros

– L’experiència obtinguda a través de convenis amb diverses entitats locals ha permés valorar l’eficàcia d’aquestes oficines

El Consell ha autoritzat la pròrroga del conveni entre la Vicepresidència Segona i la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i l’Ajuntament de Gandia per al desenvolupament d’un projecte d’innovació consistent en la constitució d’un cas pilot d’oficina per a la creació de la futura Xarxa d’Oficines d’Habitatge Xaloc.

El 30 de setembre de 2020 la Generalitat va subscriure un conveni amb l’Ajuntament de Gandia per a iniciar el desenvolupament d’aquest projecte d’innovació i la vigència de la qual finalitzava el pròxim 30 de setembre.

L’experiència obtinguda a través de la subscripció de convenis amb diverses entitats locals de la Comunitat Valenciana ha permés valorar l’eficàcia d’aquestes oficines. D’aquí ve que es considere necessari continuar amb el projecte que culminarà amb la creació de la xarxa.

La pròrroga del conveni tindrà una vigència de 12 mesos a partir de la seua signatura i es podrà estendre anualment fins a un màxim de dos anys addicionals per mutu acord.

L’import total s’estableix en un màxim de 111.513 euros, distribuït en dues anualitats: 27.878,25 euros en 2021 i 83.634,75 en 2022.

Dins del Pla Hàbitat 20-30 de la Vicepresidència Segona es considera necessari revisar el model de governança en el territori valencià per a fomentar, des de l’administració autonòmica, la conformació i reforç d’una xarxa de suport a les entitats locals.

En aquest context, es va plantejar la creació de la Xarxa d’Administracions Locals i Comarcals d’Habitatge (Xaloc) com a organisme col·laborador de la Generalitat i de servei integral de gestió, informació, mediació social i assessorament en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana. Tot això per a facilitar l’accés a un habitatge digne a la ciutadania i propiciar la integració dels espais urbans.

Articles relacionats