10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Gandia contra el tràfic i l’explotació sexual

– Ahir dijous 23 de setembre es commemorava el Dia Internacional contra el tràfic i explotació sexual de dones, xiquetes i xiquets

Des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Gandia, junt amb la Consultora d’Igualtat FEM-ACCIÓ i la col·laboració del Campus de Gandia de la UPV van organitzar ahir diferents actes “conscients de la magnitud d’aquesta problemàtica i el greu sofriment de les dones víctimes del tràfic de persones”, ha explicat la regidora Juana Navarro.

En primer lloc, la xarrada de sensibilització sobre aquest tema, amb el títol “Cadenes Invisibles. El tràfic de dones amb la finalitat d’explotació sexual”.

Tot seguit, es va inaugurar l’exposició fotogràfica la Companyia Foteatro “Es tracta de persones”, amb la finalitat de conscienciar sobre el negoci de la prostitució i de les conseqüències d’aquest tràfic i explotació sexual. Es pot visitar al Campus Gandia de la UPV fins al 13 d’octubre.

“Espanya és el país europeu amb major demanda de sexe pagat i el tercer a escala mundial convertint-se en destí per a les víctimes de tràfic. Darrere d’un negoci de diversió i oci per a homes s’amaga la dura realitat de l’explotació de dones i xiquetes amb fins sexuals. El tràfic de persones és la nova forma d’esclavitud del nostre temps, un negoci milionari que suposa una greu violació dels drets humans i que és l’activitat il·legal més lucrativa del món després del tràfic de drogues i d’armes”, ha recordat Navarro.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats