6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Reeditat el llibre “Gandia entre totes i tots, millor” dirigit als centres educatius

– Inclou fitxes didàctiques de les diverses activitats dels departaments que participen en l’oferta amb els corresponents objectius, els mètodes de treball, la informació dels terminis per a sol·licitar-les i les dades de contacte de cada àrea.

– Liduvina Gil, regidora de Sanitat i Polítiques Saludables: “Aquesta iniciativa afavoreix la unificació de l’oferta municipal per a la planificació i el treball dels centres educatius”.

– Eva Maurí, tècnica de la UPPCA: “Des de la UPPCA treballem per a fomentar el pensament crític i les habilitats per a resoldre problemes de la joventut”.

La regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada de la tècnica de la Unitat de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de Gandia, Eva Maurí, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a presentar la reedició del llibre “Gandia entre totes i tots, millor”, una iniciativa que inclou un programa de propostes formatives (tallers i activitats) que l’Ajuntament de Gandia ofereix als centres educatius de Primària de la ciutat per al vigent curs escolar.

“Aquesta iniciativa afavoreix molt que els centres educatius tinguen una oferta única de l’espai municipal que els facilita la planificació i el treball al llarg del curs sense l’aclaparament d’un bombardeig continu d’ofertes”, ha destacat Gil, qui ha recordat que els centres reben aquest llibret que inclou fitxes informatives sobre els objectius, metodologia, terminis de sol·licitud dels tallers, a més de dades de contacte de cada departament.

Per la seua banda, Maurí ha explicat que des de la UPPCA s’ha reforçat el taller “Prevenció de l’assetjament escolar” implementant-lo a tots els cursos de Primària perquè “si treballem la prevenció des de la infància, s’arribarà a l’ESO amb aquest aspecte treballat que facilitarà la prevenció en aquesta problemàtica”.

En la mateixa línia es treballarà per a reforçar els tallers de prevenció del consum d’alcohol, tabac i cànnabis, ja que des d’aquest organisme s’ha detectat un contacte més primerenc de la joventut (11-12 anys) amb les substàncies addictives, sobretot amb el cànnabis, un perjudici greu per a la salut mental que “impulsa a treballar per a fomentar el pensament crític dels i les joves i les seues habilitats per a resoldre la problemàtica que se’ls presenta quan se’ls ofereix aquest tipus de drogues”, ha finalitzat la responsable de la UPPCA.

Sobre el contingut de l’oferta, es manté la programació de l’edició anterior amb l’oferta dels diversos departaments i s’incorpora algunes novetats:

• Des de l’àrea d’Igualtat s’incorporen els programes ‘masculinitats igualitàries’, ‘stop lgtbifòbia’ i ‘impacte de la pornografia en les relacions afectivosexuals en l’adolescència’.

• Des de la regidoria de Polítiques Saludables es continua treballant en el foment de l’alimentació saludable i en la formació per al professorat i personal auxiliar des dels centres de salut, i es mantenen els programes d’Educació postural, que aquest any inclourà la part pràctica que no es va poder dur a terme en l’edició anterior a causa de la pandèmia, el “programa de salut podològica escolar” i el taller de foto-protecció.

A aquests s’afegeixen “el meu desdejuni saludable” amb tallers dirigits a l’alumnat de 1r a 4t, el taller de “formació en primers auxilis per a l’alumnat” (batxiller, secundària, primària i cicles formatius) perquè els estudiants sàpien com actuar per salvar la vida d’un o una companya, i el taller “Agenda 2030, els ODS i la cooperació internacional” en matèria de relacions internacionals.

• El departament de Cultura incorpora a l’oferta un cicle de visites guiades per a conéixer les exposicions que es desenvoluparan durant el curs escolar (dirigides a l’ESO, Batxiller i cicles formatius).

• Des d’Educació s’afegeix el taller sobre la problemàtica de l’absentisme per a famílies i tutors o tutores de menors.

Articles relacionats