16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

Recomanacions per evitar possibles complicacions en situacions d’ona de calor

El Departament de Sanitat i Polítiques Saludables ofereix una sèrie de recomanacions a tindre en compte per evitar possibles complicacions en situacions d’ona de calor:

1. Prestar especial atenció a les persones més vulnerables (bebés, xiquets, persones dependents i majors. No oblidar que molts medicaments es deterioren amb la calor)

2. Beure aigua i líquids amb freqüència (evitar les begudes amb cafeïna, els refrescos amb sucre, menjars copiosos i el consum d’alcohol, que accelera la deshidratació)

3. No estacionar cap cotxe al sol si hi ha persones o mascotes a l’interior (els vehicles poden arribar a altes temperatures en només uns minuts)

4. Ficar-se crema solar amb factor de protecció alt diverses vegades al dia (cal extremar les precaucions amb els xiquets, estiguen o no al sol)

5. Reduir l’activitat física i evitar fer esport entre les 12 i les 19 h (si es realitza durant altres hores, és molt important hidratar-se, protegir-se del sol i descansar periòdicament)

6. Prendre precaucions per evitar colps de calor (qualsevol símptoma que es produïsca, des de marejos, fins a nàusees passant per pols excessivament accelerat, és motiu suficient per a consultar immediatament el metge)

7. Finalment, recordar que les mascotes també poden patir colps de calor (es manifesta amb una temperatura elevada de la pell, llengua enganxosa i descolorida o massa fosca, atordiment amb possible pèrdua de consciència, casos en els quals és necessari portar la mascota al veterinari de forma urgent just després de traslladar-lo a un lloc fresc i ombrejat)

Articles relacionats