26.6 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Recomanacions per agafar el son en les nits càlides

– Personal sanitari de la Fe aconsella mantindre els horaris de descans, dutxar-se amb aigua tèbia i evitar migdiades llargues per a agafar el son en les nits càlides

– A més, es recomana ingerir sopars lleugers, fresques i sense picant, així com no beure alcohol ni fumar

El Personal sanitari expert de l’Hospital La Fe de València ha aconsellat una sèrie de mesures d’higiene del somni davant les altes temperatures que s’estan registrant en la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, la facultativa especialista en Neurofisiologia Clínica de l’Hospital Teresí Copoví ha recomanat, per a afrontar les nits tropicals, equatorials i tòrrides d’aquests dies, tractar de respectar els horaris de somni en la mesura que siga possible; mantindre l’habitació entre 18 °C i 20°; si es recorre a l’aire condicionat, que el doll no s’oriente directament cap a les persones, i optar per una roba de llit còmoda i lleugera.

A més, s’aconsella que els sopars siguen lleugers, fresques i sense picant, així com no beure alcohol ni fumar. Donar-se una dutxa d’aigua tèbia just abans de ficar-se en el llit també pot fer que millore el descans.

Necessitats de cada persona i somni reparador

La qualitat del somni és, segons ha assenyalat Teresí Copoví, una mesura subjectiva, per la qual cosa més que pautar una duració determinada per a grup d’edat, “la persona ha de dormir les hores que necessite per a ser el més funcional possible l’endemà”. En cas de no aconseguir-ho, recórrer a una migdiada de 20 minuts o menys és l’ideal perquè, més temps, ha advertit l’especialista, pot resultar contraproduent.

Dormir bé és clau per a tindre una bona salut perquè, entre altres coses, condiciona un gran nombre de funcions cerebrals, regenera teixits i beneficia al sistema immunitari que defensa l’organisme d’infeccions. La falta de descans o que no siga de qualitat s’associa amb més irritabilitat, menys productivitat i sensació de cansament i ansietat.

Articles relacionats