5.3 C
Gandia
Dimecres, 1 febrer, 2023

Reciprocitat Plena, Reciprocitat Ara!

El col·lectiu Reciprocitat Ara ha realitzat les següents reflexions:

– Fa 10 anys que el Partit Popular va tallar les emissions de TV3 al País Valencià.

– Les emissions que havien sigut possible gràcies a la voluntat popular que va pagar de la seua butxaca els repetidors que va instal·lar Acció Cultural del País Valencià.

No contents amb això, el 29 de novembre de 2013 es va tancar Canal 9. Després d’anys de mala gestió econòmica i de continguts, per fer baixar les audiències amb programes de baixa qualitat, de crear la televisió escombraria, d'”enxufar” “amiguets de l’ànima” i endeutar l’empresa fins a fer-la inviable, va decidir tancar la ràdio i la televisió dels valencians.

Per acabar de rematar la faena en gener de 2014 es van tallar també les emissions de Catalunya Ràdio, deixant el País Valencià sense mitjans audiovisuals d’ampli abast i en valencià.

En maig de 2015 el Partit Popular va perdre la majoria a les Corts Valencianes i amb el nou govern, dit del Botànic, la recuperació de la ràdio i la televisió valenciana eren factibles. I amb elles, la recuperació de les emissions de TV3. Però com altres promeses electorals, la burocràcia parlamentària, administrativa i una limitada voluntat política ens han portat a un Apunt Mèdia de baix pressupost i a una reciprocitat d’emissions inexistents.

“Per la reciprocitat plena i l’espai audiovisual en la nostra llengua”.

Articles relacionats