QUINZE MESTRES VOLUNTARIS DE CREU ROJA GANDIA DONEN CLASSES D’IDIOMES A IMMIGRANTS

Creu Roja Gandia ha tancat el curs 2015-2016 amb un balanç molt positiu pel que fa a la participació d’immigrants en els cursos d’aprenentatge d’idiomes que imparteix l’entitat humanitària de valencià, castellà i anglés als nouvinguts a la comarca de la Safor.

Anualment la xifra de participants, des del mes d’octubre que comença el curs fins a juny, va incrementant-se segons les seues necessitats, tant per imperatiu d’integració social, per a relacionar-se amb les Institucions (Ajuntaments, Centres de Salut, Col•legis…) o per contractació laboral.

 

Enguany s’han matriculat en el cursos gratuïts de Creu Roja Gandia més de dos centenars d’immigrants amb nivell molt heterogeni ja siga per les seues nacionalitats, els coneixements previs de la llengua, pel seu nivell cultural d’origen, edat… És per això que les classes es divideixen en Lectoescriptura, A1 i A2 segons les aptituds de l’alumne. En castellà els alumnes que finalitzen el A2 son derivats a l’Escola Oficial d’Idiomes.

En 2016 han participat en classes de castellà un total de 178 alumnes dels que cal destacar els 72 de nacionalitat marroquina, majoritàriament dones que han estat més persistents en la continuïtat del curs. Els segueixen a gran distància altres dos nacionalitats amb 16 alumnes cadascuna búlgara i paquistanesa, aquesta última ha incrementat els alumnes respecte a altres anys. Algerians i de diferents països de l’Est, també aporten gran nombre d’alumnes a les classes de castellà.

En anglés durant el curs s’han registrat 39 alumnes principalment sud-americans i de països de l’Est, de la mateixa manera que en valencià amb 9 alumnes que han acabat el curs i que tenen en els sud-americans els majors usuaris de les classes per tal d’integrar-se, viure i conviure.

Metodologia exportada a la resta de l’Estat
Els 15 mestres voluntaris que participen en el projecte d’ensenyament que es desenvolupa a les aules de la seu de Creu Roja Gandia, en el número 48 del carrer Magistrat Català, s’encarreguen d’impartir 3 hores en dos dies a la setmana pel matí, vesprada i nit.

Amb una metodologia de sistema, llibres i programa progressiu, que ha estat creada de manera original pel grup de professors que imparteixen voluntàriament les classes des de fa 15 anys a Creu Roja Gandia i emprats per la resta d’Assemblees de Creu Roja a Espanya que fan cursos d’aprenentatge a les diferents llengües.

Cal recordar que el període d’inscripció per al proper curs 2016-2017 seran els dies 26 i 27 de setembre per a començar les classes després de la Fira i Festes de Gandia al mes d’Octubre. A la vegada, Creu Roja Gandia convida a la incorporació de futurs professors voluntaris en actiu o jubilats que vullguen participar del projecte educatiu en l’Entitat Humanitària.

Et Pot Interessar