10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Que cal tindre en compte en fer-se un test d’antígen

 

 

 

Els principals errors que cal evitar:

– Dolenta recollida de la mostra:

La recollida ha de ser molt exhaustiva. D’aquesta manera podem estar segurs que el cotó o l’hisop ha recollit suficient material per a estar segur que la mostra és significativa. En el cas dels tests nasals, és necessari realitzar un frotis durant 30 segons en totes dues foses nasals amb moviments circulars i intentar aconseguir uns 2 centímetres.

En el cas de les mostres de saliva, els tests recomanen tossir dues o tres vegades abans de recollir la mostra de saliva per a aconseguir que es desprenga material suficient de les mucoses.

– Poc temps d’immersió en el reactiu:

Una vegada recollida la mostra, l’hisop ha d’introduir-se en un líquid en el qual es desprén el material i es produeix una reacció bioquímica en el qual l’antigen del virus es multiplica. Si no realitzem aquest pas, el test no donarà un resultat correcte. Les instruccions recomencen introduir l’hisop en la proveta amb el líquid una mitjana d’uns 15 o 30 segons amb moviments circulars i fins demanen escórrer l’hisop pressionant a través del tub de plàstic per a aconseguir recollir tot el líquid possible.

– Obrir massa prompte el sobre amb el casset del test:

És un altre error comú. Aquest element dels tests és el més important al costat de la presa de la mostra. Dins del casset està la tira reactiva en la qual es realitza la detecció dels antígens. Es tracta d’un material molt sensible i és important mantindre’l asèptic fins a l’hora d’introduir la mostra.

– Posar massa líquid en la tira reactiva:

Normalment es tiren entre 3 i 4 gotes. És important llegir bé les instruccions per a no tirar ni més ni menys de les de necessaris segons cada fabricant.

– Llegir el resultat transcorreguts 30 minuts:

Tots els tests d’antígens permeten conéixer la presència d’antigen del virus dins dels primers 15 minuts. Passats 30 minuts, els fabricants insisteixen que el resultat no serà fiable.

Articles relacionats