Quatre-cents atletes s’inscriuen a la cinquena ICAN de Gandia

La regidora d’Esports, Lydia Morant, ha presentat la V edició de l’ICAN Gandia, acompanyada per Alejandro Gómez, director tècnic de la prova, i José Luis Juan, director de competicions de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana. La competició tindrà lloc dissabte 20 a la platja, icomeçarà a les 8 del matí fins a la mitjanit, encara que l’activitat començarà el divendres i s’allargarà durant tot el cap de setmana.
Lydia Morant ha explicat que, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten, la platja acollirà les competicions en format Full, Half, i com a novetat aquest any, la distància Short. La zona del port Varadero i el pàrquing del Port acolliran l’eixida i la meta a més de la zona d’avituallament i boxes. Tal com han informat els organitzadors, està prevista la instal·lació d’una carpa perquè tant els esportistes com el públic que acudisca a presenciar la competició puguen resguardar-se en cas de pluja.
La prova Full, constarà de 3’9 km nadant (2 voltes al port de Gandia), 180 km (6 voltes de 30 km en bici) per zona urbana i una cursa a peu de 42 km (6 voltes) pel passeig marítim Neptú. La competició de llarga distància és, a més, campionat autonòmic, amb la qual cosa s’espera la participació de molts triatletes valencians. S’han inscrit 200 esportistes.
La prova Half, consistirà en 1 volta d’1’9 km nadant, 90 km en bici per zona urbana (3 voltes de 30 km) i una cursa a peu de 21 km (3 voltes) pel passeig marítim Neptú. S’han inscrit 350 esportistes.
La prova Short consistirà en 1’3 km nedant, 30 km en bici per zona urbana i una cursa a peu de 7,5 km pel passeig marítim Neptú. S’han inscrit 400 esportistes.
La regidora ha aprofitat la seua intervenció per a agrair «a tots els que fan possible la prova: voluntaris, Protecció Civil, Creu Roja, Policia Local, Policia Nacional, Club Nàutic de Gandia, clubs esportius de la ciutat, a més del personal de la Federació. Sense ells una prova d’aquesta envergadura seria impossible de realitzar amb èxit» i ha destacat que «És l’esdeveniment esportiu que més persones atrau la nostra ciutat d’altres parts d’Espanya. Persones que ja estaran divendres per recollir els dorsals i participar en les reunions tècniques i que romandran a Gandia fins diumenge, fet que suposa un revulsiu per al sector turístic«.
«Finalment, vull demanar disculpes i paciència als veïns per les molèsties que es puguen ocasionar. Els accessos a la platja estan garantits mitjançant la rotonda del Campus de la UPV. La Natzaret-Oliva i la primera línia de la platja estaran tallats al trànsit durant tota la jornada de dissabte» va finalitzar Morant.
José Luis Juan, per la seua part, ha agraït al consistori la col·laboració prestada per organitzar aquesta nova edició de l’esdeveniment esportiu i va destacar que la prova està inclosa en el Campionat Autonòmic de llarga distància a més de ser la final del circuit de la Copa No Drafting de la Federació de Triatló de la CV.
Sobre la distància Short, Juan ha indicat que «és una competició ideal per a persones amb menys preparació o que s’inicien en el món del triatló, i permet obrir la porta a aquells que vullguen iniciar-se en proves de No Drafting. Des de la Federació sempre donarem suport aquest tipus d’esdeveniments que ajuden a fomentar també el turisme«.
Finalment, Alejandro Gómez ha explicat que les eixides de les diferents distàncies es desenvoluparan entre les 08.00 i les 08.35 hores. Sobre el circuit, Gómez ha explicat que «es tracta d’un circuit molt pla, un dels més ràpids d’Europa, que compta amb un recorregut a peu molt atractiu per als participants i que permet que familiars i amics puguen donar molt suport als atletes».

Afeccions al trànsit

Amb motiu de la VI edició de l’ICAN Gandia, durant la jornada de dissabte es produiran afeccions a la circulació i l’estacionament a la platja de Gandia.

– Prohibit l’aparcament en els següents llocs, des de les 00:00 hores del dia 19 fins a les 01:00 hores del dia 21 d’octubre

– Pg. Marítim Neptú
– C / Castella Lleó, tram comprés entre el Pg. Marítim Neptú i el carrer C / Rioja
– C / Rioja, tram comprés entre C / Castella Lleó i C / Ribera Baixa
– C / Ribera Baixa, tram comprés entre C / Rioja i carretera CV-605
– C / Av. Del Nord, tram comprés entre C / Formentera i la platja
– C / Alcoi, tram comprés entre C / Mare Nostrum i el Passeig Marítim Neptú
– C / Mare Nostrum, tram comprés entre C / Alcoi i av. de la Pau

– Tancat al trànsit els següents llocs, des de les 06:00 fins a les 17:00 hores del dia 20 d’octubre (en tot cas, fins que finalitze la prova de bicicleta):

– C / Mare de Déu Blanqueta, encreuament amb C / Goleta
– Plaça de la Marina, encreuament amb C / Mare de Déu Blanqueta
– Plaça Garbí, encreuament CONC / Eivissa
– C / Oltra, encreuament amb C / Camí Vell del Grau
– C / Gavina, encreuament amb C / Alcoi
– C / Ponent, encreuament amb C / Cullera
– C / Alcoi, encreuament amb C / Clot de la Mota
– C / Barraques, encreuament amb C / Alcoi
– C / Mare Nostrum, encreuament amb C / Cibeles
– C / Alcoi, encreuament amb C / Atlàntic
– C / Mare Nostrum encreuament amb C / Cibeles, C / Ràbida i C / Illes Canàries,
– C / Mallorca encreuament amb C / Navegant i C / Armada Espanyola
– C / Formentera encreuament amb Vicent Calderón, Escullera, Astúries, Castella la Manxa i Aragó,
– Vial Dintre Urbanització Ducal

– Tancat al trànsit els següents llocs, des de les 07:00 fins a les 17:00 hores del dia 14 d’octubre (fins que finalitze la prova de la bicicleta):

– C / Formentera, encreuament amb la plaça de Navarra
– C / Devesa, encreuament amb C / Aragó
– C / Rioja, encreuament amb C / Aragó
– Carretera CV-605, a l’altura de la rodona del carrer Illes Canàries
– C / Comtat, encreuament amb C / Serrania del Túria
– C / Assagador de Morant, encreuament a la rotonda de la plaça Castell
– C / Assagador de Morant, encreuament amb la carretera N-337
– Vial de servei de la Urbanització Kentuky, encreuament amb la plaça del Castell (desviament pel Camí Assagador de Morant).
– Accés camí Supermercat Mas i Mas, encreuament amb la carretera CV-605
– Eixida Supermercat Mas i Mas, encreuament amb la carretera CV-605
– Camí particular, encreuament amb la carretera CV-605
– Camí Assagador de Lluent, encreuament amb la carretera CV-605
– 2 eixides Falkata, encreuament amb la carretera CV-605
– Carretera CV-605, encreuament amb la rodona de la carretera N-337
– C / Cullera, encreuament amb C / Illes Balears
– C / Illes Canàries, encreuament amb Pg. Rosa dels Vents
– C / Armada Espanyola, encreuament amb la carretera CV-605 (es desviarà el trànsit per la via de servei de la carretera).
– Sortida via de servei de la carretera CV-605, a l’altura de la plaça del Castell
– Av. Del Nord, encreuament amb C / Formentera

Recorregut de la prova a Google Maps: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1hqOxHLUqZg9buTna3kZECVFX

Et Pot Interessar