15.7 C
Gandia
Dilluns, 27 març, 2023

Quan la solidaritat es converteix en paraules, Col·legi Santa Ana de Vilallonga amb Ucraïna

El passat 23 de març, el Col·legi Santa Ana va realitzar una jornada de sensibilització sobre la guerra d’Ucraïna. El centre té una comunitat bastant àmplia d’ucraïnesos pel que no han dubtat ni un segon a posar-se a la feina per a poder ajudar en aquests moments tan durs.

Els alumnes de 2n de l’ESO van realitzar llaços amb la bandera d’Ucraïna, porta ciris amb l’escut ucraïnés i altres objectes per a la seua venda.

L’etapa d’infantil va col·laborar amb un mural preciós d’una xiqueta enarborant la bandera que rebia als pares a l’entrada del col·legi. En aquest mateix lloc, els alumnes van muntar el seu estand i van començar a vendre els objectes que havien realitzat elles per a prestar la seua ajuda més simbòlica a tota la comunitat ucraïnesa.

Més de 500 € van recaptar els alumnes gràcies a la generositat dels pares del centre que es van acostar i van col·laborar amb la causa.

La idea va partir del Departament de llengües del centre que va localitzar, a través de les xarxes socials, a Penélope i a Cecilia, dues malaguenyes que regenten una botiga “Dog and Love” i que es van oferir a ser punt de recollida de cartes solidàries per a Ucraïna.

L’enviament d’aquests missatges de suport anirien destinats a l’associació AVATES. La cap del Departament (Romina Prieto) juntament amb la responsable d’Acció Social (María Teresa Bohigues) es van encarregar d’organitzar tots els detalls d’aquesta jornada.

Segons Prieto “Era necessari aprofitar aquesta magnífica oportunitat per a fer veure que la comunicació pot trencar fronteres alhora que ajudem a crear una societat més empàtica compromesa amb el proïsme”.

En les diferents sessions de tutoria els nostres alumnes han escrit missatges de desitjos, esperança i de justícia per a tots els xiquets i xiquetes que estan travessant aquesta dura travessia anomenada “Guerra”. Pau, Cuida’t, Somia que s’acabe prompte, Us esperem, Tingues fe, Anirem a buscar-te… són alguns dels exemples que han redactat en ucraïnés (amb l’ajuda de les TIC del centre) per a poder enviar-li-les a l’associació AVATES.

05

El Col·legi Santa Ana té la sort de poder comptar amb Marta G, exalumna i ucraïnesa, que va voler vindre a compartir amb els alumnes aquest conflicte, el seu origen i com l’estan vivint. Va fer una explicació breu però molt emotiva del que està passant hui dia al seu país. Però ens va conquistar amb un missatge esperançador: “La pau està per arribar. Els ucraïnesos som forts i la nostra terra mare ho sap”.

Per a finalitzar la jornada, l’Equip Directiu va fer lliurament de tots els diners recaptats desitjant a Marta i a tota la seua comunitat que pare aquesta guerra sense sentit i brindant-se per a poder ajudar en altres tasques a prop del conflicte.

Articles relacionats