20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Gandia reivindica el projecte Smart City

  • L’alcalde de Gandia reivindica el projecte Smart City a les jornades sobre ciutats intel·ligents organitzades pel Campus de Gandia de la UPV 

Aquestes jornades són necessàries per a situar al centre del debat públic la implantació progressiva i imparable de les ciutats intel·ligents, impulsades per l’avenç de les noves tecnologies“. Així ho ha manifestat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto durant la seua intervenció a la jornada “Telecomunicacions per a la societat – Smart Cities” organitzada pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV). Una iniciativa dirigida a estudiants, personal investigador i persones interessades a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

Durant el discurs Prieto ha repassat els pilars bàsics de l’estratègia del govern municipal per desenvolupar el projecte ‘Gandia Smart City’ com són la implantació d’una infraestructura tecnològica que oferisca totes les dades necessàries per a millorar els serveis municipals; l’aposta per un sistema que compte amb la col·laboració de les empreses, els col·lectius d’emprenedors i el Campus de Gandia de la UPV; i l’establiment de canals per implicar la ciutadania a l’aplicació d’aquestes tecnologies.

En aquesta línia l’alcalde també va posar en valor la Smart Office (espai de referència per a la reflexió i la definició de les polítiques i les iniciatives locals d’innovació i transformació digital) i la implantació de l’Oficina Tècnica de Projectes Europeus (OPE) que té com a objectiu principal facilitar la participació de tots els sectors de la ciutat en projectes i oportunitats de finançament en l’àmbit europeu.

L’alcalde va finalitzar la seua intervenció desitjant que aquest tipus d’iniciatives “ens aporten a totes idees i propostes que ens permeten, com a organisme públic i també com a societat, avançar cap a aquests objectius“.

Articles relacionats