20.1 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

PUIG REMODELA EL CONSELL PER A FER LLOC A CALABUIG I ENVIAR A CIPRIÀ CÍSCAR A MADRID

 

Aquesta primera ‘crisi’ del govern que presideix Ximo Puig, centrada en el segon graó de l’Executiu, s’ha realitzat aprofitant la necessitat de cobrir les vacants deixades pels cessaments de la exsecretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Dolores Sales, i l’exdirectora general d’Internacionalització, Mónica Cucarella.

Per la seua banda, prendrà el relleu de Cucarella -destituïda pel seu càrrec amb el d’apoderada en una gasolinera d’Alzira denunciada per desobediència per no haver-hi descontaminado les seues instal·lacions i que va deixar el 24 de juny- María Dolores Parra, fins ara regidora d’Hisenda a l’Ajuntament de Vila-real.

A més, Gustavo Zaragoza, fins ara en Planificació, passa a ser director general d’Anàlisi de Polítiques Públiques i Coordinació; Marta Hortolano serà la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional substituint a Ximo Clemente.

L’eixida de l’Ajuntament de València de Joan Calabuig provoca que  vaja al consistori la fins ara directora de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, Anaïs Menguzzato. El seu càrrec en el Consell serà per a la diputada en el Congrés María Such. El següent nom en la llista a la Cambra baixa dels socialistes és l’històric Ciprià Ciscar.

En la Direcció general d’Indústria i Energia entra Diego Macià  -on estava Julia Company, qui passa a ocupar el creat lloc de director general de l’Ivace, i la ja esmentada María Dolores Parra en substitució de Cucarella. La Direcció de Planificació i Servef serà per a Eva Hernández, qui ve del món sindical, en concret de CCOO.

Articles relacionats