Puig diu desconèixer les raons de l’absència del PSPV a la manifestació del Nou d’Octubre

«Jo estic situat en la tasca institucional i no sé exactament les motivacions», ha di el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui també és secretari general del PSPV, sobre l’absència dels socialistes valencians en la manifestació que cada any, amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, convoca la Comissió 9 d’Octubre «És una decisió que s’ha pres per part dels responsables del partit.

En qualsevol cas, ha dit, «jo respecte absolutament totes les decisions que es prenguen i totes les manifestacions sempre que parlen de millorar l’autogovern i que no siguen manifestacions feixistes, amb eixes no estic d’acord», ha puntualitzat.

Des del PSPV, «sempre hem estat compromesos fonamentalment en la defensa de les institucions i l’autogovern», ha conclòs.

Podem i EUPV acudiran junts

Podem i EUPV han anunciat aquest dijous que acudiran conjuntament a la manifestació convocada el Dia de la Comunitat Valenciana per la Comissió 9 d’Octubre, amb el lema ‘Guanyem les llibertats. Fem país’, en la qual serà la «primera aparició pública de Podem i EUPV com a forces polítiques germanes que advoquen per la construcció d’un espai de confluència per a aprofundir el canvi en el País Valencià».

Segons han explicat en un comunicat, l’acord al que s’ha arribat per a acudir conjuntament a la manifestació -presentada aquest dimecres- «es va prendre en el marc de diàleg existent entre Podem i EUPV des del passat mes de juliol».

Les dos formacions marxaran juntes pels carrers de València amb l’eslògan ‘9 d’Octubre: un poble, moltes veus’, amb el qual pretenen «reivindicar els valors de la unitat en la diversitat» que, en la seua opinió, «representa tant la societat valenciana com l’espai de confluència que està en construcció».

A la manifestació acudiran el secretari general de Podem, Antonio Estañ i la coordinadora general d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, els qui han fet una crida a la participació de la militància de les dos organitzacions i a la ciutadania en general.

Esquerra Unida i Podem advoquen per un «compromís cívic amb la festa dels valencians i de les valencianes» i han lamentat la «permissivitat» de la Delegació de Govern «amb els actes convocats per grupuscles d’extrema dreta», davant els quals esperen que el dispositiu policial «siga l’adequat per a mantindre la seguretat de totes les persones que vullguen participar de la marxa».

Et Pot Interessar