18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia demanen el manteniment dels consultoris mèdics de Beniopa i Benipeixcar

• Presentaran al Ple d’octubre una declaració institucional que trasllada la preocupació del veïnat davant la possibilitat que es tanquen els espais amb l’obertura del Centre sociosanitari Roís de Corella. Segons informació no oficial recollida pels mitjans de comunicació.

• La proposta d’acord, que confien compte també amb la unanimitat de tots els grups municipals (PP i VOX), també incorpora la petició històrica d’obertura 24 hores del Centre de Salut del Grau i la resolució del conflicte entre l’administració autonòmica i l’empresa constructora que manté tancat el futur centre sociosanitari.

• Exigeixen una interlocució oficial entre l’Ajuntament i la Conselleria de Sanitat per tal de conéixer el nou mapa sanitari.

Fa poc, tot i que la Generalitat Valenciana no ha confirmat res oficialment ni hi ha cap proposta formal traslladada a l’Ajuntament de Gandia, s’ha conegut a través dels mitjans de comunicació que la Conselleria de Sanitat, davant de l’aprovació del nou mapa sanitari de Gandia (arran de la pròxima i desitjada obertura de l’Espai Sanitari Roís de Corella), tindria la intenció d’eliminar els consultoris auxiliars de Beniopa (ubicat al Centre Social Mestre Michavila) i de Benipeixcar (a l’antic Col·legi Sant Cristòfol).

És per aquesta raó que els grups municipals del PSPV-PSOE i Compromís Més Gandia han anunciat aquest matí la presentació d’una declaració institucional conjunta al Ple ordinari d’octubre, que trasllada la preocupació i el malestar de la ciutadania, així com la confusió i alarma social generada sobre aquest tema. Agreujada, segons asseguren, pel fet que la informació realitzada fins aquests moments per les autoritats sanitàries haja estat exclusivament de manera verbal, sense documents aprovats o comunicacions oficials.

«També fem una invitació al PP i a VOX a sumar-se a la declaració, perquè s’aprove de forma unànime. La col·laboració i el diàleg entre els diversos grups polítics municipals que conformen el ple de l’Ajuntament de Gandia són essencials per al progrés i el desenvolupament de la nostra ciutat. Uns consensos especialment necessaris en els temes rellevants de la ciutat i, sobretot, en els serveis essencials que suposen una qualitat de vida, entre els quals destaca la sanitat i la defensa de la salut pública i, de manera prioritària, l’atenció primària. Sorprendria, per tant, que els dos grups no s’hi sumaren», ha expressat el portaveu socialista, Adrián Vila.

«Per al veïnat de Beniopa i de Benipeixcar, disposar d’un consultori mèdic (que amb tant d’esforç van aconseguir en el seu dia) és un servei bàsic i primordial, que es va reclamar com a continuació dels drets existents quan tots dos districtes eren municipis independents: el concepte ben arrelat de “metge de poble”. I tot això, en una nova realitat, com és l’envelliment de la població dels dos barris, l’entramat social dels quals es veuria greument perjudicat, així com el seu progressiu despoblament. L’eliminació d’aquest servei, especialment per a la gent gran, amb problemes de mobilitat, o persones vulnerables o amb malalties cròniques, suposaria una pèrdua de qualitat de vida i un retrocés en el camí cap a una sanitat digna i, sobretot equitativa, on tota la ciutadania tinga l’assistència que necessita i que es mereix», ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís Més Gandia, Alícia Izquierdo.

D’altra banda, i en la línia de reivindicació d’una sanitat pública i de qualitat a Gandia, la proposta d’acord torna a exigir l’obertura 24 hores al dia del Centre de Salut del Grau, un altre barri amb identitat pròpia i arrelada, el qual compta, a més, amb altres nuclis de poblacions annexes, com ara Venècia, Marenys de Rafalcaid, Molí de Santa Maria, Urbanització Sant Nicolau o Les Foies, …, amb una població tan gran, o més, que molts pobles de la nostra comarca.

Cal tindre en compte, a més, que aquest espai sanitari atén també el veïnat del districte de la Platja, amb una població propera als 15.000 habitants, que es multiplica a l’estiu.

Per això, atés el volum de població i en conseqüència amb una reivindicació històrica dels grauers i de les graueres, continua sent necessària l’obertura del seu Centre de Salut les 24 hores. Una reivindicació que sempre ha comptat amb el suport unànime dels grups polítics municipals amb representació a l’Ajuntament de Gandia, indistintament del color polític del govern de la Generalitat Valenciana, i que ha estat objecte de nombroses mocions i declaracions institucionals aprovades per unanimitat, pràcticament des del mateix moment de la seua inauguració, i que encara hui no hem estat capaços de fer realitat, tot i la seua lògica i l’evident necessitat

D’igual manera, s’exigeix a la Generalitat que finalitze i òbriga en la major brevetat possible el nou centre sociosanitari Roís de Corella, així com una interlocució amb l’Ajuntament de Gandia abans de l’aprovació del nou mapa sanitari. «A l’Ajuntament ens preocupa també l’estat d’abandonament de la plaça i l’espai verd. I, almenys, ens agradaria que se’ns deixara accedir-hi», ha conclòs la regidora de Medi Ambient.

Articles relacionats