10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

El PSPV d’Oliva critica la destinació que se li vol donar a les subvencions europees

El ple d’Oliva ha acordat, amb el vots en contra del PSPV-PSOE, sol·licitar fons europeus  FEDER, per a realitzar obres a l’immoble del Palau, i una primera fase de l’Enginy. L’Ajuntament d’Oliva haurà d’invertir quasi un milió d’euros, dels quals el 50 % serà retornat en el futur. El PSPV considera que es rehabilita patrimoni sene donar-li sostenibilitat econòmica, i assegura d’altra banda que hi ha altres prioritats a atendre amb aquesta disposició financera

“Hi ha altres prioritats al municipi. Tenim un problema seriós a la neteja, tenim edificis per acabar, hi ha mancances als distints carrers, hi ha voreres en mal estat, la caserna de la policia per acabar, i ara anem a gastar quasi un milió d’euros en un inici d’obres patrimonials”, denuncia el portaveu socialista, Carlos Mengual.

No sols a l’àmbit de prioritats existeixen dificultats a Oliva, segons el portaveu socialista, sinó també dintre del plànol patrimonial: “Tenim el Forn Romà en un mal estat, hem de rehabilitar de nou la Torre la Comare ja que no hem segut capaços de respectar el seu manteniment, tenim 11 cases del Palau, el Centro Olivense (a la imatge), etc, i no hem d’obrir noves vies d’actuació, sinó millorar allò que tenim”, afig el portaveu socialista.

La proposta del PSPV ha anat en dos línees: la primera, buscar un procés de sostenibilitat econòmica de les cases del Palau, com han fet Sagunt o Morella. “Amb la col·laboració de finançament privat, podem utilitzar les cases del Palau com comerços (restaurants, hotels,…) per millorar la idiosincràsia del Casc Antic, i fer d’aquest espai un vertader promotor d’atracció turística, i d’altra banda, hem traslladat l’interés en solucionar la problemàtica de les “xemeneies del rejolars” i l’ambit del Castell de Santa Anna, on l’impacte turístic seria més interessant i els projectes de menor quantia econòmica”, apunta Mengual.

“Hem de tindre un pla econòmic sostenible del nostre patrimoni. Ens hem gastat més de 700.000 en les cases del Palau, ara volem gastar quasi 1 milió d’euros, a banda de les distintes subvencions rebudes al llarg del temps que també hem gastat en aquest patrimoni, i sense cap objectiu. Cal recordar que primer era la reconstrucció del Palau, després un parc arqueològic, i ara no sabem el rumb d’aquesta proposta. Nosaltres entenem que la sostenibilitat econòmica és clau en la recuperació del patrimoni, posant en ús el mateix, i podent mantenir-lo en eficiència i qualitat. Necesitem un pacte de planificació del casc turístic. És un error de prioritats”.

Articles relacionats