13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Protagonisme de la Safor a les nominacions del Premi Portal de Valldigna de Lletres Falleres

La Falla Portal de Valldigna, de Tavernes de la Valldigna, ha anunciat els finalistes de la segona edició del seu premi, que reconeix la millor poesia lírica escrita a un llibret de falla.

Els treballs finalistes  han recaigut tots en la comarca de la Safor, especialment a la localitat de Gandia. Així, la Falla Sagrada Família Corea s’ha emportat dos nominacions amb els poemes “El reclam de la llum” i “Dius foc i cantes vida”, ambdós de Gràcia Jiménez. També la falla Màrtirs de la localitat gandienca ha estat nominada amb “Fil de vint”, de Josep Lluís Roig, mentre que l’altra nominació a la capital de la Safor ha sigut per a  “Ninots”, de Minaya Bañuls Climent per a la Falla Beniopa. L’altra nominació al Premi Portal de Valldigna és per al poema  “Mimètics”, de Jose Antonio Martínez Giner per a la Falla Cambro de Tavernes de la Valldigna.

El jurat que ha valorat els treballs presentats ha estat conformat per Ana Isabel Llopis Garcia (poeta i periodista), Adriana Serlik Straschnoy (poeta i escriptora) i Rosa Magraner Grau (professora).

En aquesta segona edició del premi s’han presentat un total de 75 treballs, procedents de comissions de València, Gandia, Torrent, Silla, Port de Sagunt, Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Oliva, Alzira, Xàtiva, Sueca, Borriana, Onda, Cullera i Albal. El guanyador es donarà a conèixer en passar falles, a la Festa de les Lletres Falleres.

Articles relacionats