9.5 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

Propostes musicals d’alta qualitat en el Potries Music Fest

Tot preparat per al començament el dijous 12 d’agost de la quarta edició del Potries Music Fest. El festival pretén ser un encontre de caràcter intercultural que combina la música amb l’essència mediterrània dels nostres pobles, tant des del punt de vista patrimonial, com ambiental i etnològic.

La iniciativa va nàixer el 2018 a Potries, impulsada per l’Ajuntament de Potries, amb l’objectiu d’oferir al públic local i visitants unes propostes musicals de qualitat, distribuïdes com xicotets “tasts” dins dels espais més emblemàtics del poble. Així es gaudeix de concerts en llocs com el Museu Cassoleria, la Ruta de l’Aigua de més de 500 anys, un auditori natural, l’Església, etc.

L’edició de 2021 arrancarà aquest dijous 12 d’agost amb el concert de Marala (el trio conformat per una valenciana, una catalana i una mallorquina); continuarà divendres 13 amb l’actuació de Xuqr2 (Ausiàs Garrigós i Ricard Capellino), que estrenaran l’obra del compositor sud-coreà Jinwook Jung fruit de la seua residència en Potries; dissabte comptarà amb el Trio Ausiàs March i Juan de Pilar; i diumenge 15 hi haurà l’actuació de l’octet de corda Bambú Ensemble, i el fi de festival amb Maria del Mar Bonet i Borja Penalba.

El regidor de cultura i patrimoni de l’Ajuntament de Potries, Sergi Vidal, afirma que “és el segon any en què hem hagut d’afrontar aquest esdeveniment amb les limitacions de la pandèmia de la COVID-19, però tenim la voluntat ferma de continuar endavant per a demostrar la necessitat de la cultura en les nostres vides”.

Potries ja fa anys que està apostant per a fer valdre el seu ric patrimoni cultural i natural, també com a espais per al gaudi col·lectiu, i com a magnífics escenaris per a desenvolupar activitats diverses, entre les quals es troba la música.

El Potries Music Fest naix per a crear una oferta cultural per al poble i el seu entorn, on la música, com a tret diferencial, es combine amb elements patrimonials i etnològics, com la gastronomia tradicional, construint una proposta que aporta un valor afegit a altres esdeveniments pareguts.

El festival té com a director artístic el clarinet baix de la Royal Liverpool Philarmonic, natural de Potries, Ausiàs Garrigós. “La programació és d’un alt nivell, i té l’objectiu d’apropar aquest tipus de cultura al món rural, per a trencar amb la idea que sols és accessible a grans ciutats com València, Barcelona, Madrid, Viena, Berlín o Londres”, explica Garrigós.

Articles relacionats