20.8 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

Projecte Oliva denuncia retards d’un mes en la llista d’espera per a obtenir cita en l’OAC

– Amb motiu de la Covid, l’equip de Govern d’Oliva va decidir restringir els accessos a l’Ajuntament. Per eixe motiu, per realitzar qualsevol tràmit en les oficines del Registre d’Entrada cal demanar cita prèvia.

Des de Projecte Oliva assenyala que a causa d’això “s’acumulen uns retards que causen directament un perjudici en els drets dels ciutadans de la ciutat d’Oliva de poder realitzar tràmits i presentar sol·licituds en el seu Ajuntament”.

Indiquen que “Actualment es necessita una mitja d’un mes d’espera per rebre cita per poder accedir a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. Exactament: estan donant-se cites per al Registre General a tres setmanes; per demanar un certificat digital, un mes; per realitzar qualsevol tràmit del padró municipal, un mes i mig. Realment, desatenció al ciutadà“.

Destacant que “Amb aquests retards resulta impossible que el ciutadà puga realitzar les seues sol·licituds dins el termini i en la forma escaient. Els terminis administratius per resoldre sol·licituds o les dates per presentar documents són inferiors al temps que l’Ajuntament està donant per poder accedir al registre“.

I a més incideixen en què “Altres tràmits poden ser urgents o necessitar documents del padró amb celeritat
per acomplir tràmits en altres administracions. Aquests retards tenen efectes directes sobre els ciutadans, i generen una clara afectació sobre els seus drets en la relació amb l’administració“.

Des de Projecte Oliva ho hem denunciat en diverses ocasions. La falta d’organització ens ha portat a aquest desastre i desatenció al ciutadà. Aquest és un exemple clar del funcionament de l’Ajuntament d’Oliva i no el que l’alcalde i la vicealcaldessa intenten plasmar a les fotos“.

Articles relacionats